Επιχειρηματικές επιτυχίες…. Επιβητόρων!!

Η κεντρική αίθουσα της γνωστής εταιρείας δημοπρασιών Tattersalls στο Newmarket, είναι κατάμεστη καθώς εισέρχεται λίγο… νευρικός ο ίππος με αριθμό 325. Ο μονοετής τεντώνει το αυτί του προχωρώντας δίπλα στον σταυλίτη του. Μετά από ένα τρελό πόλεμο προσφορών, ο αρσενικός μονοετής πώλος πωλείται στο

αστρονομικό ποσό των 3.5 εκατομμυρίων guineas, ποσό που αυτόματα τον φέρνει στην πρώτη θέση του καταλόγου των πωληθέντων μονοετών παγκοσμίως για την φετεινή χρονιά. Ο μονοετής αυτός πώλος είναι ιπποπαραγωγής της κας M. Lloyd Webber, συζύγου του γνωστού μουσικοσυνθέτη Andrew Lloyd Webber.

Γιατί όμως οι αγοραστές είναι διαθέσιμοι να καταβάλουν τόσο μεγάλα ποσά σε ίππους τόσο μικρής ηλικίας και μάλιστα χωρίς να έχουν μπει ακόμα σε προπόνηση και χωρίς να έχουν επιδείξει τις ικανότητες τους στο στίβο;

Η απάντηση είναι η γενεαλογία του εν λόγω ίππου! Ο πατέρας του ίππου είναι ο γνωστός επιβήτορας Dubawi (IRE), ο οποίος έχει παράξει 37 νικητές Group I μέχρι σήμερα. Ο Dubawi (IRE) είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Goldolphin, έχει γεννηθεί στην Ιρλανδία και είναι ένας εκ των τριών super stars που κυριαρχούν αυτή τη εποχή στον χώρο των ιπποδρομιών. Οι άλλοι δύο είναι οι Galileo (IRE) και ο Frankel (GB). Οι επιβήτορες αυτοί ανταγωνίζονται σε έσοδα ακόμα και τους star του ποδοσφαίρου Cristiano Ronaldo και Lionel Messi ή τους διάσημους πρωταθλητές του τέννις Roger Federer, Rafael Nadal και Novak Djokovic!

O επιβήτορας Dubawi (IRE), 2002 από DUBAI MILLENNIUM (GB) και ZOMARADAH (GB) το περασμένο έτος πραγματοποίησε 174 επιβάσεις, από τις οποίες ο ιδιοκτήτης του αποκόμισε το ποσό των $57 εκατομμυρίων.

Ο επιβήτορας Galileo (IRE), ο οποίος είναι 20 ετών, είναι πατέρας 73 ίππων νικητών Group I ιπποδρομιών και είναι ιδιοκτησίας της Coolmore Stud. Η ζήτησή του για την πραγματοποίηση επιβάσεων είναι τόσο υψηλή που το τίμημα διατηρείται κρυφό. Υπολογίζεται να είναι μεταξύ €400.000 και €600.000. Το 2017 πραγματοποίησε 178 επιβάσεις και έτσι τα κέρδη του ανέρχονται σε ποσό μεταξύ €71 εκατομμυρίων και €107 εκατομμυρίων. Στα μέσα Οκτωβρίου, στη δημοπρασία που έλαβε χώρα στο Newmarket, προϊόντα του πωλήθηκαν μέχρι και 3,4 εκταμμύρια guineas.

Ο τρίτος super star, γιός του Galileo (IRE), Frankel (GB) νικητής 11 Group I, ξεκίνησε την ιπποπαραγωγική του καριέρα το 2013, με τίμημα για κάθε επίβαση £125.000. Το 2017 πραγματοποίησε 195 επιβάσεις, αποφέροντας κέρδη για τον ιδιοκτήτη του $32 εκατομμύρια.

Οι τρείς «μεγάλοι» επιβήτορες απέφεραν για τους ιδιοκτήτες τους κέρδη $171 εκατομμυρίων από την ιπποπαραγωγική τους δραστηριότητα το 2017, ξεπερνώντας τα κέρδη των διάσημων πρωταθλητών του τέννις, τα οποία σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, δεν ξεπερνούν τα $142 εκατομμύρια. Αν και οι Messi και Ronaldo υπολογίζεται ότι τους ξεπέρασαν όλους με ποσό $219 εκατομμυρίων.

Όμως…. αντίθετα με τους star του αθλητισμού, τα έσοδα των οποίων πέφτουν δραματικά μόλις αποσυρθούν, οι ίπποι αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία μετά την ιπποδρομιακή τους καριέρα!!! Παράδειγμα ο Frankel (GB), ο οποίος είναι μόνο 10 ετών, και το φετεινό τίμημα επίβασης αυξήθηκε κατά 40% στις £175,000, αφού τα πρώτα προϊόντα έχουν ήδη κερδίσει τρεις ιπποδρομίες. Αν έχει την απόδοση που είχε ο πατέρας του, υπολογίζεται ότι θα μπορεί να αποδίδει στους ιδιοκτήτες του κάθε χρόνο πάνω από $230 εκατομμύρια. Ποσό που ούτε μπορεί να το φανταστεί ένας superstar αθλητής μετά την αποχώρησή του.

Δεν είναι λοιπόν απορίας άξιο γιατί η ιπποπαραγωγή είναι τόσο συναρπαστική.

ΠΗΓΗ:Φ.Ε.Ε

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10