Τα 6 υψηλότερα χρηματικά έπαθλα

Στις ιπποδρομίες, φαίνεται οι πλούσιοι τείνουν να γίνονται πλουσιότεροι. Τα χρηματικά έπαθλα αυξάνονται συνεχώς, σε επιλεγμένη ομάδα ιπποδρομιών. Ακολουθεί μια ματιά σε μερικά από τα πλουσιότερα ιπποδρομιακά γεγονότα στο ημερολόγιο ιπποδρομιών για το 2019.

 

1.Pegasus World Cup

Πότε: 26 Ιανουαρίου 2019

Εισηγμένη το 2017 ως η πλουσιότερη ιπποδρομία στον πλανήτη, το Pegasus World Cup είναι η επιτομή της αμερικανικής πολυτέλειας. Η ιπποδρομία με απόσταση εννέα μιλίων περνάει πάνω από ένα χωματόδρομο στο Gulfstream Park της Φλόριντα, όπου αναμετρώνται έμπειροι δρόμωνες ίπποι ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω. Για το 2018, το έπαθλο ενισχύθηκε από $ 4 εκατομμύρια σε $ 16 εκατομμύρια με ένα τέλος συμμετοχής για κάθε έναν από τους 12 συμμετέχοντες ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Το υπόλοιπο ποσό το προσφέρει ο διοργανωτής της ιπποδρομίας. Ο νικητής ίππος, Gun Runner, απέσπασε ένα εκπληκτικό ποσό 7 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018. Ωστόσο, για το 2019 το έπαθλο θα χωριστεί σε δύο ιπποδρομίες Group 1,  το World Cup Invitational του Pegasus και το νέο Pegasus World Cup Turf  Invitational σε απόσταση 1 3/16 μιλίων. Το ανανεωμένο Invitational World Cup του Pegasus θα προσφέρει στους νικητές ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων με 4 εκατομμύρια δολάρια για τον νικητή, ενώ στο Pegasus World Cup Turf  Invitational θα προσφέρει έπαθλο των 7 εκατομμυρίων δολαρίων με τον νικητή να διεκδικεί  από το σύνολο τα $ 3 εκατομμύρια.

  1. The Dubai World Cup

Πότε: 30 Μαρτίου 2019

Λόγω της εισαγωγής στο παγκόσμιο ημερολόγιο των ιπποδρομιών  της ιπποδρομίας Pegasus World Cup, το Dubai World Cup πρέπει να ανακτήσει τη θέση του ως την πλουσιότερη ιπποδρομία στον κόσμο. Από το 1996 στο Meydan Racecourse μέχρι και σήμερα διεξάγεται η ιπποδρομία Group I , στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η οποία σηματοδοτεί το τέλος της αγωνιστικής περιόδου των ΗΑΕ. Το χρηματικό έπαθλο έχει ενισχυθεί στα $ 12 εκατομμύρια και ο νικητής της ιπποδρομίας για το 2019 θα διεκδικήσει $7,2 εκατομμύρια. Η Godolphin, η ιπποδρομιακή και ιπποπαραγωγική εταιρεία του κυβερνήτη του Ντουμπάι, έχει πολλές νίκες στο ιστορικό της. Την έβδομη νίκη της γιόρτασε το 2018, καθώς ο Thunder Snow,  προπόνησης  Saeed bin Suroor, κέρδισε πραγματοποιώντας ένα νέο ρεκόρ. Η απόσταση της ιπποδρομίας είναι 1 ¼  μίλι και δικαίωμα συμμετοχής έχουν ίπποι 4 ετών και άνω για το Βόρειο Ημισφαίριο και 3 ετών και άνω για το Νότιο Ημισφαίριο.

  1. The Everest

Πότε: 12 Οκτωβρίου 2019

Η Αυστραλία φιλοξενεί την πλουσιότερη σε έπαθλο ιπποδρομία επί χόρτου στον κόσμο. Σε απόσταση λίγο πάνω από 6 furlongs,τo έπαθλο Everest φέρνει μαζί κορυφαίους δρόμωνες ίππους στο Royal Randwick του Σίδνεϊ. Διεξάγεται μόνο για δύο χρόνια, αλλά έχει ξεπεράσει σε χρηματικό το Κύπελλο της Μελβούρνης  που  υπήρξε η πλουσιότερη ιπποδρομία της χώρας. Στην ιπποδρομία μπορούν να συμμετάσχουν 12 ίπποι και το τέλος εγγραφής στην ιπποδρομία κοστίζει στους ιδιοκτήτες $ 600.000. Το χρηματικό έπαθλο το 2018 για τον νικητή ήταν 4,5 εκατομμύρια δολάρια. Το έπαθλο του Everest πρόκειται να ανέλθει σε 14 εκατομμύρια δολάρια το 2019 και 15 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

  1. The Breeders' Cup Classic

Πότε: 2 Νοεμβρίου 2019

Επιστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες  και για ένα γίγαντα στον κόσμο των ιπποδρομιών ταχύτητος. Το The Breeders' Cup Classic προσελκύει τους καλύτερους καθαρόαιμους, με τον νικητή να διεκδικεί πάνω από το ήμισυ του συνολικού επάθλου αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Συμμετέχουν ίπποι ηλικίας 3 ετών και άνω, ενώ η ιπποδρομία αυτή θεωρείται, ανεπίσημα το τέταρτο σκέλος του Triple Crown. Η ιπποδρομία αυτή διεξάγεται από το 1984, και το 2018 νικητής ανεδείχθη ο ίππος  Accelerate. Μοναδική ιδιαιτερότητα της ιπποδρομίας αυτής είναι ότι διεξάγεται σε διαφορετική τοποθεσία κάθε χρόνο και έχει φιλοξενηθεί μόνο μία φορά εκτός των ΗΠΑ, το 1996 όπου διεξήχθη στο Οντάριο του Καναδά.

  1. Prix de l'Arc de Triomphe

Πότε: 6 Οκτωβρίου 2019

Η λάμψη και η γοητεία του ευρωπαϊκού ιπποδρομιακού κόσμου ενώνουν μία φορά το χρόνο την πλουσιότερη ιπποδρομία της ηπείρου. Το Prix de l'Arc de Triomphe για ίππους 3 ετών και άνω, με τον νικητή να κερδίζει 3,2 εκατομμύρια δολάρια από το συνολικό έπαθλο ύψους 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά από μία ανακατασκευή αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων, ο ιππόδρομος του Longchamp Racecourse στο Παρίσι φιλοξενεί για άλλη μια φορά, μετά από δύο χρόνια διεξαγωγής του στο Chantilly λόγω έργων. Η ιπποδρομία "Arc" διεξάγεται στο φυλλώδες Longchamp για περισσότερα από 150 χρόνια και είναι η καλύτερη ιπποδρομία που διεξάγεται στην Ευρώπη. Ο θρυλικός αναβάτης Frankie Dettori κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες, εξασφαλίζοντας την έκτη του νίκη με τον ίππο Enable, το 2018.

  1. Japan Cup

Πότε: 24 Νοεμβρίου 2019

Η μεγαλύτερη σε έπαθλο ιπποδρομία της Ιαπωνίας διεξάγεται κάθε χρόνο στον ιππόδρομο του Τόκιο, με  την συμμετοχή των καλύτερων 3τών και άνω του κόσμου. Η συμμετοχή των ίππων γίνεται δια προσκλήσεως, και ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται σε 18, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα μερίδιο από το έπαθλο των $ 5.8 εκατομμυρίων. Η απόσταση της ιπποδρομίας είναι 1 ½  μίλι και διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1981.

ΠΗΓΗ:Φ.Ε.Ε

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10