Δελτία ελλανοδικών 03/11/19

-Ο ίππος ΜΙΣ ΡΟΣΙΝΑ παραπέμφθηκε προς κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκαν βλέννες στην τραχεία.-Ο ίππος ΕΪΣ ΡΕΜΠΕΛ παραπέμφθηκε προς κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας.-Ο ίππος ΓΚΛΕΝ ΜΙΛΛΕΡ ρινορράγησε. Αποχή ένας (1) μήνας.

 

1η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΓΚΡΕΪΣ ΔΕ ΦΛΟΡ (IRE).

-Για τεχνικούς λόγους η ιπποδρομία ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών.

-Ο ίππος ΚΑΠΛΑ ΝΤΑΝΣΕΡ ξεκίνησε με αναπήδημα, μετά από λίγα μέτρα δυστρόπησε και κινήθηκε απότομα προς την εξωτερική με συνέπεια να ανατραπεί ο αναβάτης του.

-Ο ίππος ΜΙΣ ΡΟΣΙΝΑ παραπέμφθηκε προς κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκαν βλέννες στην τραχεία. Κτηνίατροι: Αρβανίτης, Αντωνίου.

2η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΝΤΡΑΓΚΟΝΕΤ (FR).

-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΣΕΡ ΓΚΑΝΙΑΝ κινήθηκε προς την εξωτερική και ήρθε σε επαφή με τον ίππο ΕΪΝ ΠΡΟΣΙΤ ο οποίος δυσχεράνθηκε. Μετά από λίγα μέτρα ο πρώτος ίππος κινήθηκε εκ νέου προς την εξωτερική και ήρθε σε επαφή με τον ίππο ΦΡΕΝΤΣΜΑΝΣ ΚΡΗΚ. Ο ίππος ΣΕΡ ΓΚΑΝΙΑΝ καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής εκδήλωσε τάση προς την εξωτερική.

3η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΓΟΥΑΧΙΜΠΑ (GER)

-Στο χώρο της αφετηρίας ο ίππος ΑΚΤΑΑΜ δυστρόπησε, ανέτρεψε τον αναβάτη του και διέφυγε εκτός στίβου. Με απόφαση των Ελλανοδικών ο ίππος διεγράφη. Επίσης με

απόφαση του Αφέτη αφαιρείται το «έχειν καλώς» από τον ίππο. Στον ίππο διαπιστώθηκε τραυματισμός προσθίου δεξιού ακρου. Κτηνίατροι: Αρβανίτης, Αντωνίου. Λόγω των ανωτέρω η εκκίνηση καθυστέρησε 10 λεπτά.

-Κατά την διαδικασία εισόδου των ίππων στο μηχάνημα εκκίνησης έσπασε η βάση της στομίδας του ίππου ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ και μέχρι να αντικατασταθεί η εκκίνηση της ιπποδρομίας καθυστέρησε μερικά λεπτά.

-Ο ίππος ΠΙΚΑΝΤΙΛΟ αρνήθηκε να εξέλθει από το μηχάνημα εκκίνησης και με απόφαση του Αφέτη του αφαιρείται το «έχειν καλώς».

-Ο ίππος ΑΠΟΛΛΩΝ ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση και ακολούθησε τον όμιλο από απόσταση.

-Ο αναβάτης Μερσινιάς Γ. που ίππευε τον ίππο ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (13) από το

επιτρεπόμενο (10). Για το λόγο αυτό του επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα ευρώ (50€).

-Ο ίππος ΕΪΣ ΡΕΜΠΕΛ παραπέμφθηκε προς κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας. Κτηνίατροι: Αρβανίτης, Αντωνίου

4η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΚΡΟΥΣΕΪΝΤΙΝΓΚ (USA).

-Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Ψαραδάκη Ι. που ίππευε τον ίππο ΣΗΣΑΪΝΤ ΝΤΡΗΜΕΡ διότι παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το οριακά περισσότερες φορές (11) από το επιτρεπόμενο (10).

5η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΧΑΣΤΟΤΡΙΚΕ (IRE).

-Ο ίππος ΜΠΑΪ ΔΕ ΛΟ ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.

-Ο αναβάτης Μιχαηλίδης Ν. που ίππευε τον ίππο ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (16) από το επιτρεπόμενο (10). Για το λόγο αυτό του επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μιας (1) ιπποδρομιακής ημέρας και πρόστιμο πενήντα ευρώ (50€).

-Ο ίππος ΓΚΛΕΝ ΜΙΛΛΕΡ ρινορράγησε. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτηνίατροι: Αρβανίτης, Αντωνίου.

6η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΑΪΡΙΣ ΜΠΡΗΖ (GB).

-Μετά την τοποθέτηση στο μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΑΪΡΙΣ ΜΠΡΗΖ παραβίασε την πόρτα του μηχανήματος και συγκρατήθηκε από τον αναβάτη του διανύοντας λίγα

μέτρα του στίβου. Στη συνέχεια ο ίππος εξετάστηκε από τους κτηνιάτρους και κρίθηκε ικανός να διαγωνιστεί.

-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΑΪΡΙΣ ΜΠΡΗΖ παρά τις προσπάθειες του αναβάτη του κινήθηκε προς την εξωτερική και ήρθε σε επαφή με τον ίππο ΛΑΪΤ ΦΟΡΣ.

-Ο ίππος ΤΖΥΠΣΥ ΡΟΚΕΡ διαγωνίστηκε χωρίς παρωπίδες, κατόπιν αιτήματος του προπονητή του κ. Κρητικού Α., ο οποίος λανθασμένα είχε δηλώσει παρωπίδες στον ίππο του.

Για τα παραπάνω, επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα ευρώ (€50) στον ανωτέρω προπονητή.

-Ο αναβάτης Μερσινιάς Γ. που ίππευε τον ίππο ΦΛΟΟΥΙΝΓΚ ΜΑΤΖΙΚ παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (13) από το επιτρεπόμενο (10). Για το λόγο αυτό του επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα ευρώ (50€).

-Ο ίππος ΤΖΥΠΣΥ ΡΟΚΕΡ επέστρεψε με τραυματισμό προσθίου δεξιού άκρου.

7η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΡΕΪΝΜΠΟΟΥ ΛΑΪΚ (GR).

-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης οι ίπποι ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΧΑΡΜΠΟΥΡ και ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ συνέκλιναν και δυσχέραναν τον ενδιάμεσα αναπτυσσόμενο ίππο ΑΠΓΚΡΕΪΝΤ που ανέκοψε.

-Οι αναβάτες Μαστοράκης Κ. και Τσουχνικά Ε. που ίππευαν τους ίππους ΑΛΑΝΑΡΙ και ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ αντίστοιχα δεν τήρησαν τη γραμμή τους στα πρώτα μέτρα της διαδρομής

και έκλιναν προς την εσωτερική. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται πρόστιμο εκατό ευρώ (100€) στον καθένα.

-Ο αναβάτης Κρητικός Ε. που ίππευε τον ίππο ΤΑΡΑΓΚΟΝ παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (14) από το επιτρεπόμενο (10). Για το λόγο αυτό του επιβάλλεται πρόστιμο ογδόντα ευρώ (80€).

8η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ (GB)

-Εξετάστηκε ο αναβάτης Δημητσάνης Π. που ίππευε τον ίππο ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ διότι εμφανίζεται κατά την είσοδό του στην ευθεία να μην τηρεί την γραμμή του, να πιέζει προς

την εσωτερική τον ίππο ΜΠΟΜΠΣΕΛ ΜΠΕΫ με τον οποίο συνεκάλπαζαν και να τον δυσχεράνει στην ανάπτυξή του. Για τα παραπάνω του επιβάλλεται πρόστιμο εκατό ευρώ

(100€). Λήφθηκε υπόψη η τάση του ίππου ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ προς την εσωτερική.

-Ο αναβάτης Μερσινιάς Γ. που ίππευε τον ίππο ΦΑΟΥΣΤΟ παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (15) από το

επιτρεπόμενο (10). Για το λόγο αυτό του επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μιας (1) ιπποδρομιακής ημέρας.

-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και

διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.

-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10