Ιπποδρομίες στη Νότια Αφρική

Οι αγώνες μεταξύ αλόγων είναι ένα πολύ γνωστό σπορ στη Νότια Αφρική και για να εντοπίσει κάποιος την έναρξή τους, θα πρέπει να ανατρέξει στο μακρινό 1797, όταν και έκαναν την εμφάνισή τους στη συγκεκριμένη χώρα. Βέβαια, η πρώτη χρονομετρημένη κούρσα έλαβε χώρα μετά από πέντε χρόνια και συγκεκριμένα

το 1802. Η επίσημη εθνική ένωση της Νοτίου Αφρικής, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, ιδρύθηκε το 1882 και φέρει πλέον την ονομασία National Horseracing Authority of South Africa. Παρακάτω αναφέρονται κάποια από τα γνωστότερα ιπποδρόμια της εν λόγω χώρας, αλλά και ορισμένα από τα σημαντικότερα ιπποδρομιακά γεγονότα που διεξάγονται εκεί.

 

Greyville Racecourse

Ίσως είναι το γνωστότερο και σπουδαιότερο ιπποδρόμιο της χώρας, το οποίο βρίσκεται στο Durban και συγκεκριμένα στο KwaZulu Natal της Νότιας Αφρικής. Η πίστα έχει τριγωνικό σχήμα, ενώ η επιφάνειά της καλύπτεται από χλοοτάπητα, όπου και διεξάγονται flat ιπποδρομίες. Είναι δεξιόστροφη και έχει περίμετρο περίπου 2.900 μέτρων. Φιλοξενεί ορισμένους από τους σπουδαιότερους αγώνες της σεζόν, όπως το Greyville Gold Cup και το Vodacom July ή αλλιώς το Durban July Handicap, το οποίο προσελκύει τα καλύτερα άλογα της χώρας, ενώ διεξήχθη για πρώτη φορά το 1897. Η δεύτερη αφορά άλογα τριών ετών και άνω, τα οποία καλούνται να καλύψουν απόσταση 2,2 χιλιομέτρων, ενώ μοιράζονται χρηματικά έπαθλα που αγγίζουν τις 400.000 δολάρια. Διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Ιούλιο και συγκεκριμένα το πρώτο Σάββατο αυτού. 

 

Turffontein Racecourse

Ο εν λόγω χώρος βρίσκεται στην περιοχή Turffontein, η οποία αποτελεί προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ. Το ιπποδρόμιο διαθέτει έναν οβάλ flat στίβο, ο οποίος χωρίζεται σε δύο διαφορετικές διαδρόμους που καλύπτονται από χλοοτάπητα. Ο εξωτερικός διάδρομος έχει μήκος 2,7 χιλιόμετρα, ενώ οι κούρσες διεξάγονται δεξιόστροφα. Η περίμετρος του εσωτερικού αγγίζει τα 2,5 χιλιόμετρα, ενώ επίσης διεξάγονται δεξιόστροφες κούρσες. Το ιπποδρόμιο του Turffontein φιλοξενεί τη διοργάνωση “The Summer Cup”, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο το Νοέμβριο και αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των ιπποδρομιών. Η συγκεκριμένη διοργάνωση διεξήχθη για πρώτη φορά το 1887 και είναι από τους παλαιότερους αγώνες της Νοτίου Αφρικής. Είναι κούρσα χάντικαπ, ενώ αφορά ίππους τριών ετών και πάνω, οι οποίοι πρέπει να διανύσουν μία απόσταση 2000 μέτρων.

 

Kenilworth Racecourse

Το συγκεκριμένο ιπποδρόμιο βρίσκεται στο Cape Town και συγκεκριμένα στο Kenilworth, το οποίο είναι προάστιο της εν λόγω πόλης. Είναι το παλαιότερο ιπποδρόμιο της χώρας, ενώ φιλοξενεί μερικούς από τους σπουδαιότερους αγώνες μεταξύ αλόγων της Νότιας Αφρικής. Ο αγωνιστικός του χώρος χωρίζεται σε δύο διαφορετικούς οβάλ διαδρόμους, των οποίων η επιφάνεια είναι καλυμμένη από χλοοτάπητα. Ο παλιός διάδρομος έχει μήκος 2,7 χιλιόμετρα, ενώ ο καινούριος είναι 100 μέτρα μεγαλύτερος (2,8 χιλιόμετρα). Η συγκεκριμένη πίστα φιλοξενεί επίπεδες κούρσες, από τις οποίες… κλέβει την παράσταση το J & M Met, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη του Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

 

Arlington Racecourse

Το ιπποδρόμιο του Arlington βρίσκεται στο Port Elizabeth, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Νοτίου Αφρικής. Πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα ιπποδρόμια της χώρας, το οποίο προσελκύει πολλούς θεατές, ενώ προσφέρει σημαντικά χρηματικά έπαθλα. Η πίστα, στην οποία διεξάγονται οι αγώνες, είναι δεξιόστροφη, έχει μήκος 2000 μέτρα, ενώ η επιφάνειά της καλύπτεται από χλοοτάπητα.(Σ:Σ:Το συγκεκριμένο ιπποδρόμιο έχει σταματήσει την διεξαγωγή ιπποδρομιών.

 

Flamingo Park Racecourses

Το Flamingo Park Racecourses βρίσκεται στο Kimberley της Νότιας Αφρικής. Το ιπποδρόμιο διαθέτει μία οβάλ πίστα, η οποία έχει μήκος 2000 μέτρων. Οι αγώνες διεξάγονται δεξιόστροφα, ενώ η επιφάνειά της καλύπτεται από χώμα και αφορά flat ιπποδρομίες.

 

ΠΗΓΗ:.ippodromies.com

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10