Κοντά στη νίκη ΠΟΡΤΑ ΡΟΖΑ και ΤΑΡΑΓΚΟΝ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Ελληνικό πρόγραμμα, καθώς έχουμε μεταφορά 12.200 ευρώ στο σκορ 6 και ασφαλώς ο φίλιππος κόσμος θα το ‘’τιμήσει’’ ιδιαίτερα  διότι του δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσει αρκετά χρήματα στις γιορτινές αυτές ημέρες. Στο αγωνιστικό σκέλος έχουμε 7 αρκετά ανοιχτές ιπποδρομίες

πού μπορούν να προσφέρουν αξιόλογο θέαμα πού θα συνοδευτούν από μεγάλες αποδόσεις. Η προτελευταία συγκέντρωση της χρονιάς περιλαμβάνει τις 3 ιπποδρομίες των WINTER CHALLENGE, με αρκετούς υποψήφιους για τη νίκη σε κάθε κούρσα.

1η Ιπποδρομία

Στη σωστή θέση η ΜΠΡΑΪΤ ΑΚΟΛΕΪΝΤ (IRE)

Επιστρέφοντας από 4μηνο και πλέον ρεπό η ΜΠΡΑΪΤ ΑΚΟΛΕΪΝΤ(IRE) απέδωσε αξιόλογα αν και δεν ήταν απόλυτα έτοιμη και επιπλέον δεν μπόρεσε να σύννενοηθεί απόλυτα με τον αναβάτη της. Αναμένεται να παρουσιαστεί στη σωστή θέση και αγωνιζόμενη σε ένα όμιλο πού δεν είναι κάτι το εξαιρετικό οι ελπίδες της να επικρατήσει είναι σπουδαίες. Με αρκετές ελπίδες διάκρισης συμμετέχει η ΕΞΤΡΙΜΛΥ (IRE) πού βελτιώνεται καθημερινά και στη σημερινή αναμέτρηση της δίνεται η δυνατότητα να οδηγήσει με ευχέρεια. Διαθέτει γνώριμη και δυναμική ανάβαση με την οποία θεωρείται ικανή να παλέψει μέχρι τέλους. Αρκετά έμπειρη πλέον είναι η καλής ποιότητας ΚΟΥΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (GR) η οποία στο ντεμπούτο της είχε αφήσει καλές εντυπώσεις, πιστοποιώντας ότι πρόκειται για φοράδα με αξιόλογες δυνατότητες για αυτούς τους ομίλους. Αν συναντήσει ευνοϊκές συνθήκες διαδρομής μπορεί να κάνει την έκπληξη. Τέλος σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η ΑΝΟΥΚ (GB), πού δείχνει λίγο στάσιμη αλλά στον όμιλο πού αγωνίζεται και με την δυναμική ίππευση πού διαθέτει μπορεί να βρεθεί με αξιώσεις στην άφιξη.

2η Ιπποδρομία

Με γνώριμη ανάβαση η ΠΟΡΤΑ ΡΟΖΑ (USA)

Στην προ ημερών επανεμφάνισή της από 3μηνο περίπου ρεπό η ΠΟΡΤΑ ΡΟΖΑ (USA)δεν απέδωσε σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες, καθώς ο αναβάτης της επέλεξε να την υποβάλει σε διαδρομή αναμονής, σε μία κούρσα πού θα μπορούσε ακόμα και επικεφαλής να τεθεί. Διαθέτει ευνοϊκό ισοζυγισμό και γνώριμη και ‘’γλυκιά’’ ανάβαση πού μπορεί να την προωθήσει άμεσα στην πρωτοπορεία  και επιβάλλοντας τον ρυθμό της να καταστεί δύσκολοκατάβλητη μέχρι τέλους. Φυσικά θα συναντήσει την δυναμική αντίσταση της ιδιαίτερα φορμαρισμένης και δυναμικής ΧΙΣΤΟΡΙΚ ΙΒΕΝΤ (IRE) πού έχει υπέρ της τις καλές επιδόσεις της, αλλά εις βάρος της τα κιλά της πού έχουν ανέβει πλέον αρκετά. Αν και αγωνίζεται σε ισχυρότερο όμιλο δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η σκληροτράχηλη ΡΙΦΑΛΤΖΕΝΣ (FR) πού παραμένει σε σπουδαία φόρμα καί ελπίζει σε επιτάχυνση τού ρυθμού της κούρσας.Πάντως και οι υπόλοιπες φοράδες (με εξαίρεση την ΜΙΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤ (GB)) δεν μπορούν να αγνοηθούν και μπορούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην άφιξη, ανάλογα με τις συνθήκες διαδρομής και ίππευσης πού θα συναντήσουν.

3η Ιπποδρομία

Ανανεωμένος ο ΤΟΡΚ ΜΑΟΥΝΤΕΝ (GB)

Με ανανεωμένες τις δυνάμεις του από το 3μηνο ρεπό του επιστρέφει ο ΤΟΡΚ ΜΑΟΥΝΤΕΝ (GB),ο οποίος ικανοποίησε απόλυτα στο στάδιο της προετοιμασίας του. Πρόκειται για ίππο πού δεν έχει εξαντλήσει ακόμη όλες του τις δυνατότητες και καθώς διαθέτει απόλυτα ενδεικτικές επιδόσεις ,τον θεωρούμε ικανό να φτάσει στη ρεπετισιόν. Θα έχει όμως να αντιμετωπίσει ισχυρούς αντιπάλους πού μπορούν με προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσουν έντονα. Μεταξύ αυτών τον ΙΝΧΕΡΕΝΤ ΒΑΪΣ (IRE) πού έχει σε βάρος του την 7ημηνη αποχή του, αλλά θεωρούμε πολύ πιθανό να οδηγήσει με ευχέρεια, εκμεταλλευόμενος την φρεσκάδα του. Επιπλέον έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν με επιτυχία, αντιπάλους πού θεωρούνται ισάξιοι η και καλύτεροι των σημερινών, ώστε οι ελπίδες του να παλέψει μέχρι το τέλος είναι σπουδαίες. Πανέτοιμος μετά την κούρσα πού ‘’τράβηξε’’ αναμένεται να παρουσιαστεί ο ΚΑΟΥΝΤΥ ΣΟΟΥ (GB) πού διαθέτει ανταγωνιστικές δυνατότητες και επιπλέον εξασφάλισε  τώρα έμπειρο και δυναμικό αναβάτη πού μπορεί να του προσφέρει μεγάλη βοήθεια στο ανέβασμά του. Φυσικά δεν αγνοούνται ο εύκολος νικητής στην τελευταία του συμμετοχή ΠΑΡΤΙΣΙΠΕΪΤ (GB), πού διατηρεί αμείωτη την φόρμα του, αλλά και ο ΑΓΓΕΛΟΣ (IRE) πού ανανέωσε τις δυνάμεις του ύστερα από την μέτρια εμφάνιση σε απόσταση πού δεν ταιριάζει στις ιδιότητές του.

4η Ιπποδρομία

Ρεπετισιόν ο ΤΑΡΑΓΚΟΝ (GB)

Επιστρέφοντας από 4ημηνο και πλέον ρεπό ο ΤΑΡΑΓΚΟΝ (GB) έδειξε αμέσως τις σπουδαίες δυνατότητές του για αυτούς τους ομίλους και κατάφερε να επικρατήσει με άνεση. Οι 15 ημέρες φρεσκαρίσματος είναι επαρκής ώστε να μην θεωρηθεί ‘’κολλητή ‘’ κούρσα από την αποχή του. Εξασφάλισε εκ νέου κορυφαία ανάβαση και με κούρσα επικεφαλής και πάλι μπορεί να φτάσει στην 2η διαδοχική του επιτυχία, εκμεταλλευόμενος και την διαγραφή του βασικού του αντιπάλου ΚΡΟΥΣΕΪΝΤΙΝΓΚ (USA) λόγω αναφυλαξίας. Τον καλό του εαυτό ξαναβρήκε ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ (GR) όπως έδειξε με την τελευταία του δυναμική εμφάνιση. Πηγαίνει περίφημα στο χέρι του Μπαμπανιώτη, ώστε οι ελπίδες του να πρωταγωνιστήσει είναι σπουδαίες. Σε πολύ καλό σημείο διατηρεί την φόρμα του ο ΜΟΥΤΑΜΑΚΙΝ  (IRE),  πού αποδίδει δυναμικά με οποιαδήποτε μορφή κούρσας. Διαθέτει ισχυρό αναβάτη πού γνωρίζει άριστα τις ιδιότητές του και χωρίς ατυχίες μπορεί να τους ‘’φέρει’’ όλους σε δύσκολη θέση. Με ευνοϊκές προϋποθέσεις δεν μπορούν να αγνοηθούν ο σταθερός και με υψηλές δυνατότητες ΝΑΣΜΙ (GB), ο γηραιός ΣΟΥΟΡΝΤ ΙΝ ΧΑΝΤ (GB) πού απέδωσε εξαιρετικά στην τελευταία του συμμετοχή δείχνοντας να βρίσκει μέρος του καλού του εαυτού και τέλος η ΠΟΣΤΜΠΑΓΚ (GB) πού απέδωσε ικανοποιητικά ερχόμενη από 15μηνη αποχή και αναμένεται να παρουσιαστεί πανέτοιμη σε ένα όμιλο πού σε καμία περίπτωση δεν στερείται ποιότητος.

5η Ιπποδρομία

Τον 1ο λόγο ο ΠΕΡΠΛ ΧΑΡΤ (GR)

Στο WINTER CHALLENGE 2 ΕΤΩΝ θα δείξουμε την προτίμησή μας στον ΠΕΡΠΛ ΧΑΡΤ (GR), πού απέδωσε δυναμικά στο ντεμπούτο του όπου αντιμετώπισε 3ετείς αντιπάλους. Αναμένεται να παρουσιαστεί πανέτοιμος και με αρκετές εμπειρίες και ιππευόμενος δυναμικά μπορεί να επιβληθεί των αντιπάλων του. Βασικός του αντίπαλος ο ομόσταβλός του ΔΕ ΝΤΡΗΜ (GR) ο οποίος στην παρθενική συμμετοχή του πριν από 20 ημέρες απέδωσε εξαιρετικά , καθώς ακολούθησε στις τελευταίες θέσεις και με δυναμικό ανέβασμα κατάφερε να διακριθεί στην 3η θέση. Με δεδομένη την πλήρη ετοιμότητά του αλλά και τα επιπλέον μέτρα πού αναμένεται να τον ευνοήσουν τοποθετείται στην 1η γραμμή των πρωταγωνιστών. Σε δύσκολη θέση όμως μπορεί να τους φέρει η ΜΙΣ ΕΥΗ (GR) πού ναι μεν καλείται να συναγωνιστεί αρσενικούς αντιπάλους ,αλλά σε αυτές τις ηλικίες οι φοράδες ετοιμάζονται πιο γρήγορα και επιπλέον διαθέτει εμπειρίες αλλά και σπουδαία προσόντα όπως επιβεβαίωσε τις μέχρι τώρα συμμετοχές της. Τέλος με αξιώσεις συμμετέχει ο ΑΛΜΑΖ (GB) πού απέδωσε ικανοποιητικά στο ντεμπούτο του πριν από 35 ημέρες και αναμένεται τώρα να παρουσιαστεί ακόμη πιο έτοιμος.

6η Ιπποδρομία

Ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό ο ΧΑΒΙΛΝΤΑΡ (GB)

Η καλύτερη ποιοτικά κούρσα της ημέρας είναι το WINTER CHALLENGE 4 ΕΤΩΝ, στο οποίο συμμετέχουν 6 δυναμικοί δρόμωνες. Την προτίμησή μας θα δείξουμε στον ΧΑΒΙΛΝΤΑΡ (GB) πού ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό, φτάνοντας σε άνετη επικράτηση σε απόσταση πού δεν είναι της απολύτου αρεσκείας του. Χωρίς ατυχίες μπορεί να διεκδικήσει με μεγάλες απαιτήσεις την ρεπετισιόν. Ως βασικό του αντίπαλο θα θεωρήσουμε τον ομοπροπόνητό του ΖΙΓΓΥ ΣΤΑΡΜΑΝ (GB) πού παραμένει στο ζενίθ της φόρμας του και αναμένεται και πάλι να πρωταγωνιστήσει αν και θα επιθυμούσε επιπλέον μέτρα. Σε καμία περίπτωση δεν αγνοείται ο ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ (IRE) παρότι έδειξε μία μικρή πτώση φόρμας τις τελευταίες συμμετοχές του, ενώ αν επικρατήσει μαλακό τέμπο στον ρυθμό της κούρσας μπορεί να βρεθεί με αξιώσεις στην άφιξη ο ΑΣΤΕΡΙΩΝ (GB) πού μπορεί να οδηγήσει τον όμιλο.

7η Ιπποδρομία

Σε συνεχή άνοδο ο ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΪΣΟΝ (IRE)

Σε συνεχή άνοδο βρίσκεται ο ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΪΣΟΝ (IRE) και καταφέρνει να πρωταγωνιστεί με οποιαδήποτε μορφή κούρσας. Διαθέτει δυναμικό αναβάτη πού τον γνωρίζει άριστα και με υπολογισμένη διαδρομή ημιαναμονής μπορεί να καταβάλει στο τέλος τον βασικό του αντίπαλο ΣΤΡΕΪΝΤΖΕΡΙΝΔΕΝΑΪΤ (IRE), για τον οποίο η τελευταία του εμφάνιση δεν θα πρέπει να ληφθεί υπ όψιν καθώς αντιμετώπισε ισχυρούς αντιπάλους και αναγκάστηκε να επιταχύνει από νωρίς τον ρυθμό του. Αν και καλείται να συναγωνιστεί ισχυρότερος από κάθε άλλη φορά αντιπάλους δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ο ΑΠΗΛΙΝΓΚ (GR), πού επικράτησε με σαρωτικό τρόπο δείχνοντας ότι βρίσκεται σε ραγδαία εξέλιξη. Τέλος με προϋποθέσεις μπορεί να διακριθεί έντονα ο ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ ΝΤΡΗΜ (GB) πού επανέρχεται μετά από 7μηνο ρεπό, όπου στην 1η συμμετοχή του στο Μαρκόπουλο επικράτησε με άνεση και καθώς τώρα επιστρέφει καλογυμνασμένος θεωρείται υπολογίσιμος.

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter