ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε. Ι. 27/12/2018

Συνήλθε στις 21 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή Ιπποδρομιών και αφού έλαβε υπ΄όψιν της τo δελτίo Ελλανοδικών της 14/12/2018, εξέτασε τα υφιστάμενα θέματα και έλαβε τις κατωτέρω αποφάσεις:

  1. Εξέτασε την επίδοση του ίππου ΜΑΪΛΤΕΪΚΔΕΜΠΟΛ(IRE) που διαγωνίσθηκε στην 7η ιπποδρομία της 14/12/18 σε σχέση με τις τρεις τελευταίες επιτυχημένες συμμετοχές του. Ο ίππος στις τρεις αυτές συμμετοχές του (19/10/18 , 2/11/18 και 16/11/18) διαγωνίστηκε στην απόσταση των 1.575 μ. και είχε τερματίσει την πρώτη φορά στην πρώτη θέση και τις επόμενες δύο φορές στην δεύτερη θέση. Τώρα έτρεξε στα 1.400μ. Από τις συνολικές 19 συμμετοχές του οι 8 από αυτές έχουν γίνει στις αποστάσεις από 1.400μ. και κάτω , ενώ από τις 11 υπόλοιπες οι 10 στα 1.575 μ. και 1 στα 1.800μ.. Οι δύο νίκες του μάλιστα έχουν πραγματοποιηθεί στις δύο μεγαλύτερες αποστάσεις που έχει διαγωνιστεί , μία στα 1.575μ. και μία στα 1.800 μ. 

Ο αναβάτης του ίππου Ι. Ψαραδάκης  κατέθεσε στην Επιτροπή: " Δεν τον γυμνάζω εγώ πια . Δεν έχω άποψη για την γενική κατάσταση του ίππου . Ήταν λίγα τα μέτρα και βρήκε γρήγορο ρυθμό . Οδήγησα στην αρχή γιατί είχα οδηγίες για κούρσα επικεφαλής . Αν μείνει πίσω από την αρχή κάνει κοιλιά και δεν προλαβαίνει στο τέλος . Δεν έδωσα εγώ τον ρυθμό τη διαδρομής διότι βρέθηκα πιεζόμενος από τους εξωτερικούς ίππους . Στα 600 μ ο ίππος μου άδειασε . Δεν ρώτησα τον προπονητή μου για το ενδεχόμενο να ερχόταν απ'εξω άλογο που θα άνοιγε την κούρσα. Περίμενα καλύτερα πράγματα από το δικό μου άλογο".

Ο προπονητής του ίππου κος Μιχ. Ιωαννίδης κατάθεσε:" Ίσως μέτρησε εντελώς αρνητικά ότι πιέστηκε αρκετά να βγει στην πρωτοπορία και αναγκάστηκε έχοντας το 1 σταρτ να είναι υπό συνεχή πίεση , να επιταχύνει περισσότερο του επιθυμητού , και να έχει αρνητικά αποτελέσματα . Τις προηγούμενες φορές είχε πάει με πιο μαλακό ρυθμό στην πρωτοπορία και μόνο στα τελευταία μέτρα πίεσε . Ο λόγος που πίεσε ο αναβάτης στην αρχή ήταν για να μη μπλοκαριστεί έχοντας το 1 σταρτ . Ίσως να του αρέσει λίγο μεγαλύτερη απόσταση ώστε να μη θέλει από την αρχή πίεση . Επηρεάστηκε και από τους έξω ίππους και άνοιξε ο ρυθμός της διαδρομής " .

Η Επιτροπή εξέτασε επισταμένως τα video των τεσσάρων τελευταίων διαδρομών του ίππου και κατέληξε στα παρακάτω . Ο ίππος που  διακρίνεται  με διαδρομή επικεφαλής ,  στην εξεταζόμενη διαδρομή του , δέχτηκε στο ύψος των 1.100μ. πίεση  από τους εξωτερικά του αναπτυσσόμενους ίππους ΠΙΚΑΝΤΙΛΟ(GB) και ΣΑΡΠ ΛΟΥΚΑΟΥΤ(GB). Ο αναβάτης του Ι. Ψαραδάκης, χωρίς όπως ο ίδιος παραδέχτηκε να έχει συζητήσει με τον προπονητή του το ενδεχόμενο να δεχτεί πίεση από  άλλους ίππους που θα άνοιγαν τον ρυθμό της κούρσας (;) , πίεσε τον ίππο του για να συνεχίσει να διατηρεί την πρωτοπορία. Αυτή η συνεχής πίεση κούρασε , κατά τον αναβάτη , τον ίππο του αφού δεν μπόρεσε να πάρει τις ανάλογες ανάσες ώστε να έχει αρκετές δυνάμεις στο τέλος .  Το αποτέλεσμα ήταν ο ίππος από τα 600μ να μην έχει δυνάμεις και να τερματίσει τελικά 7ος. Ο ίδιος ίππος στην αμέσως προηγούμενη συμμετοχή του, στις 16/11/18 , στην απόσταση των 1.575μ. είχε τερματίσει 2ος  μόλις  1 1/2 μήκος πίσω από τον τότε νικητή ΣΙΛΚΑ ΣΤΑΡ(GB) από τον οποίο τώρα απείχε 21 μήκη . Επίσης τότε είχε τερματίσει 2 1/2 μήκη μπροστά από τον 3ο στην άφιξη ΚΡΙΕΤΙΒ ΤΖΙΝΙΟΥΣ(GB) από τον οποίον τώρα έχασε με 9 μήκη διαφορά . Μόνο τον ίππο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ κατάφερε πάλι να κερδίσει που όμως εξετάστηκε από τους κκ Ελλανοδίκες  για την αποτυχημένη του εμφάνιση και τον πολύ μέτριο χρόνο του (8ος με 1.37.973) . Μετά τα παραπάνω η Επιτροπή κρίνει ότι ο ίππος μπορεί να ευρίσκετο σε συνεχή πίεση  πλην όμως αυτό δεν δικαιολογεί την μειωμένη επίδοση του ίππου του. Για τα παραπάνω επιβάλει πρόστιμο 200 ευρώ στον προπονητή κο Μιχ.Ιωαννίδη και του απευθύνει σύσταση στο μέλλον να συνεννοείται καλύτερα με τους αναβάτες του και να τους δίνει εναλλακτικές οδηγίες όταν ιππεύουν ίππους που διακρίνονται στο κεφάλι.

  1. Η Επιτροπή ανανεώνει την άδεια των κατωτέρω αναβατών, νέων αναβατών και μαθητευομένων αναβατών από 1/1/2019 μέχρι 31/1/2019 :

ΑΝΑΒΑΤΕΣ :  Λοϊζος Ανδρέου , Παναγιώτης Δημητσάνης , Δημήτριος Δρόσος , Ροδόλφος Καλογρίδης , Κων/νός Καρακατσάνης , Ανδρέας Κατσιμίχας, Παναγιώτης Κεράτσας , Ευάγγελος Κρητικός , Ιωάννης Λαζαρίδης , Κων/νος Μαστοράκης , Γεώργιος Μερσινιάς, Νικόλαος Μιχαηλίδης,  Αλεξάνδρα Μπέντεν, Μιχαήλ Ξυνός , Εντιόν Τσέλα , Αλέξανδρος Χαλιάσος , Μάριος Χριστοφής και Ιωάννης Ψαραδάκης .

ΝΕΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ : Χάμντι Αμπντελμαξούντ , Ευαγγελία Καμούτση , Νικόλαος Κατσαλής , Μάριος Κουμπαράκος , Ελευθέριος Μαγκαφάς , Χρήστος Μπαμπανιώτης και Κων/νος Περαντινός .

ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ  : Μοχάμεντ Αχμέντ , Ευστάθιος Κουμπαράκος, Ουαέλ Αμπντ Ραχήμ και Ελένη Τσουχνικά.

Η ανανέωση των αδειών τους πέραν από αυτή την ημερομηνία (31/1/2019)  θα πραγματοποιηθεί μόνο με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, όπως αυτά καθορίζονται στην από 22/11/18 απόφαση της Επιτροπής Ιπποδρομιών .

  1. Ανανεώνει από 1/1/2019 μέχρι 31/12/2019 την άδεια των παρακάτω γυμναστών σταυλιτών : Γ. Λύκα , Χαρ. Κουτρή και Αλ. Γεωργίου.

Επίσης ανανεώνει την άδεια των παρακάτω γυμναστών σταυλιτών από 1/1/2019 μέχρι 31/1/2019: Αλ. Αβιτίδη, Αμπντελραχμάν Μάχερ, Αμπντέλ Ρεχίμ Χάνι, Αμπντ Ραχμάν Μαχμούντ, Γ. Αλεξανδρή, Κων/νο Αττίκο,  Γκέκα Γκίν, Γ. Δάλαρη, Δ. Καλτσογιάννη, Αν. Κεράτσα, Αν. Κωστοπούλου, Νικ. Κουτσοπέτρο, Παν. Μπρούσαλης, Λ. Τριανταφύλλου, Ν. Τσεργά, Μ. Τσιριγώτη και Π. Τσολακίδη,  διάστημα στο οποίο οφείλουν να προσκομίσουν όλοι οι γυμναστές σταυλίτες τα αναφερόμενα στην από 22/11/2018 απόφαση της Επιτροπής Ιπποδρομιών δικαιολογητικά για την ετήσια ανανέωση της αδείας τους .

  1. Εξετάζεται το παραπεμφθέν , από τους κκ Ελλανοδίκες προς την Επιτροπή Ιπποδρομιών, φραστικό επεισόδιο μεταξύ των προπονητών κκ Χαρ.Χαραλαμπους και Ι. Μυκονιάτη σε συνδυασμό με την αυθημερόν προφορική αναφορά του Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΕΕ για απεύθυνση του προπονητή Χ.Χαραλάμπους, ως αυτά περιγράφονται ότι συνέβησαν μετά το πέρας της 4ης ιπποδρομίας της 14/12/2018 καθώς και όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν και επακολούθησαν αυτού. Καλείται  στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής την  Παρασκευή 28/12/2018  η ιδιοκτήτρια κα Πάολα Κοσεντίνι.
  1. Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας " ΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ " ορίζεται η κα Ελισάβετ Παρασκευοπούλου ως το φυσικό πρόσωπο που την αντιπροσωπεύει έναντι της ΦΕΕ σε όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις της , κατά το άρθρο 60 παρ. β ,  σε αντικατάσταση των μέχρι σήμερα εκπροσώπων της κκ Γεωργίου Φανουρίου Κοντούζογλου, Παναγιώτας Μαλατρά και Μαρίας Ελένης Κωνσταντινίδου .
  1. Με δήλωση που κατετέθει εκ μέρους του προπονητή κου Παν. Θεολόγου στην Επιτροπή έγινε γνωστή η διακοπή της συνεργάσιας του με τον βοηθό προπονητή κο Νικ. Καρακατσάνη, ενώ με κοινή δήλωση του προπονητή κου Σταύρου Αγγελόπουλου και του κου Νικ. Καρακατσάνη γνωστοποιήθηκε στην ΦΕΕ η ένταξη του δευτέρου στον σταύλο του πρώτου ως βοηθός προπονητής.
  1. Εγκρίνει τις κατωτέρω κυρώσεις που επέβαλαν οι κκ Ελλανοδίκες στους:

- Αναβάτη Μ. Χριστοφή αποκλεισμό μία (1) ιπποδρομιακή ημέρα διότι με τον ίππο ΟΥΡΜΠΑΝ ΣΟΟΥΛ(IRE) στην 3η ιπποδρομία της 14/12/2018 λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση έκλινε προς την εσωτερική με αποτέλεσμα να δυσχεράνει τους επερχόμενους ίππους ΜΠΡΑΪΤ ΠΡΟΣΠΕΡ και ΦΛΑΪΝΓΚ ΕΡΜΗΣ.

- Νέο αναβάτη Χρ. Μπαμπανιώτη αποκλεισμό μία (1) ιπποδρομιακή ημέρα διότι λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση έκλινε προς την εσωτερική , ήρθε σ΄επαφή με τον εσωτερικά αναπτυσσόμενο ίππο ΤΖΙΜ ΓΟΥΪΝΝΕΡ(IRE) με αποτέλεσμα να δυσχερανθούν οι επερχόμενοι ίπποι ΜΠΡΑΪΤ ΠΡΟΣΠΕΡ και ΦΛΑΪΝΓΚ EΡΜΗΣ.

- Αναβάτη Κ. Μαστοράκη πρόστιμο €50 από τον Αφέτη για απρεπή συμπεριφορά στο χώρο της Αφετηρίας πριν την έναρξη της 4ης ιπποδρομίας της 7/12/2018 με τον ίππο ΠΕΡΦΕΚΤ ΣΤΕΪΤΖ(GB).

- Αναβάτη Λ. Ανδρέου πρόστιμο €80 διότι με τον ίππο ΕΝΣΑΪΝ(GB) στην 4η ιπποδρομία της 14/12/2018 παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (14) από το επιτρεπόμενο (10).

-Αναβάτη Ι. Λαζαρίδη πρόστιμο €100 συνοδευόμενο από αυστηρή παρατήρηση διότι με τον ίππο ΚΛΑΟΥΝΤ ΜΠΕΡΣΤ στην 7ηιπποδρομία της 7/12/2018 χαλάρωσε τις προσπαθειές του στο ύψος των 350μ. έως το ύψος των 250μ. περίπου.

- Αναβάτη Γ. Μερσινιά πρόστιμο €80 διότι με τον ίππο ΛΑ ΜΑΝΓΚΑ(ΙRE) στο ύψος των 250μ. προσπερνώντας τον ίππο ΣΑΝΣΕΤ ΝΤΑΖΛ(IRE) έκλινε προς την εσωτερική και τον πίεσε με συνέπεια να δυσχερανθεί η ανάπτυξη του και να ανακόψει.

- Νέο αναβάτη Χρ. Μπαμπανιώτη πρόστιμο €50 διότι με τον ίππο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ στην 7η ιπποδρομία της 14/12/2018 δεν τήρησε τη γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής και έκλινε προς την εσωτερική.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ιπποδρομιών υπόκεινται σε έφεση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλίππου Ενώσεως εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από την ημέρα κοινοποιήσεώς τους/παραλαβής εκ μέρους των ενδιαφερομένων. Ως κοινοποίηση νοείται σε κάθε περίπτωση και η ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της Φιλίππου Ενώσεως μετά την οποία εκκινεί η ως άνω προθεσμία.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

Ν. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - Α. ΜΑΛΤΕΖΟΣ – Ι.ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter