Όλα στη φόρα από τον Χρ.Θεοδωράκη

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στο fb τού Χρ.Θεοδωράκη καί αποφασίσαμε να το δημοσιεύσουμε διότι βάζει πολλά πράγματα στην θέση τους,παραθέτοντας γεγονότα πού προηγήθηκαν τα περασμένα χρόνια έως καί σήμερα καί τα οποία πολλά από αυτά μας έφεραν στην πολύ δυσάρεστη θέση τού κλεισίματος

τού ιπποδρόμου.Ευτυχώς η ανακοίνωση τού υφ.κ.Βασιλειάδη 'οτι αυριο κατατίθεται το νομοσχέδιο καί οτι το αργότερο μέχρι της 7/3 θα έχει ψηφιστεί σκόρπισε άνεμο αιδιοδοξίας σε όλες τις ιπποδρομιακές τάξεις.                                                                                                                                                       ''Θέλω να συγχαρώ και να δηλώσω τον θαυμασμό μου σε όλους αυτούς που βρήκαν το σθένος και το θάρρος να πουν ως εδώ στην ΦΕΕ.. δεν πάει άλλο ! Παρόλη την μεγάλη οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα,μπραβο σας!

Γιατί να έχουμε μια αναχρονιστική & δυσκίνητη ΦΕΕ που δίνει την δυνατότητα σε άσχετους με τον χώρο να είναι μέλη ; Και πόσες φορές δεν είδαμε τα διοικητικά συμβούλια να έχουν διαφορετική ατζέντα από αυτό που πρέπει να εκπροσωπούν;

Η γνώμη μου είναι ότι η ΦΕΕ πρέπει να απαρτίζεται από γνώστες του αντικειμένου, και να φτιαχτεί ένα μοντέλο όπως της Αγγλίας η και της Αμερικής ακόμη, μιας και είμαστε πολύ κοντά λόγου τη ιδιας πίστας αλλα και σε νοοτροπία. Όχι! λέει... οι Αθάνατοι....οι θνητοι... οι σουλτάνοι …τα. γιουσουφάκια...Έλεος...ρε παιδιά έχουμε μείνει πολύ πίσω.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή :

Αφού δεν κατάφεραν να κλείσει το Ιπποδρόμιο το ΔΣ της ΦΕΕ το 2009 με τα τρία μέλη τα τρία ΜΜΜ δηλαδή

Μαρινόπουλος , Μαργαρίτης , Μυτιληναιος , με νόμους, όπως η αυτοτελής φορολόγηση των ιδιοκτητών, όπου μέσα σε 5 μήνες έφυγαν 400 άλογα ..... και πάνω από 150 ιδιοκτήτες και αφού ξεζούμισαν τον λογαριασμό επάθλων δίνοντας στα ελληνικά άλογα πριμ 40%- γιατί τότε τα άλογα τους τα έπαιρναν οοοολλαααα......και εάν τους έπαιρνες καμία κούρσα σε ξέσκιζαν τιμωρίες , ούρα ,αίμα ,σάλια και σαλιάρηδες κλπ....- ,& τώρα ποιός ο λόγος που τα κέντρα αποφάσεων της ΦΕΕ έχουν αμολήσει τα βρωμόσκυλά τους να γαυγίζουν , να δαγκώνουν, να λένε ψέματα, να ρίχνουν λάσπη, να κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην πετύχει η λειτουργία του Ιπποδρόμου ; Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο .

Τρανταχτό παράδειγμα για το πως ενεργούσαν είναι το ακόλουθο : Κάπου στα τέλη του 2010 μαθαίνω λοιπόν από έναν άσχετο ότι στην δημοπρασία που είχε την επόμενη ημέρα στην Αγγλία θα πάει ένας πρώην κολλητός μου φίλος, συνάδελφος & αδελφός. Μου κάνει εντύπωση και αναρωτιέμαι ‘’Ρε Χρήστο αυτός σε ρώτησε το πρωί εάν θα πας στην δημοπρασία, και αφού συζητάτε τα όλα... γιατί δεν σου είπε ότι θα πάει και εκείνος; ‘’ - Το ξέρω βέβαια ότι είναι κρυψίνους αλλά σιγά το θέμα - ... κοιτώ λοιπόν τον κατάλογο και ψάχνω όλες τις αγορές που είχαν γίνει από όλους μας στην μεγάλες δημοπρασίες Ιουλίου και Οκτωβρίου, μήπως καταλάβω προς τι αυτή η μυστικοπάθεια . Παρατήρησα ότι δεν είχαν αγοραστεί καθόλου 2ετη αλλά και στον καινούργιο κατάλογο δεν είχε κάποιο άλογο που να βγάζει μάτι ,παρά μόνο λίγα άτρεχτα και ακόμη πιο λίγα τρεγμένα. Μετά από αυτή τη παρατήρηση λέω κάποιο λάκκο έχει η φάβα και κλείνω αμέσως εισιτήριο για Αγγλία .Και τσουπ να σου και εγώ την επόμενη μέρα ‘’Τι έγινε ρε φίλε, πώς και από εδώ;’’ του λέω ‘’Να μου είπε το αφεντικό (ο σουλτανος ) να κατέβω μπας και πάρω κανένα αλογάκι’’μου απαντά. Α ναι του λέω : ‘’ Και εμένα με πήρε ένας πελάτης, θέλει μια φοράδα τρεγμένη’’ .

Λέω: ‘’ Ρε Χρήστο δεν κοιτάς τα πρώτα άλογα που θα βγάλει έξω να δει, μήπως καταλάβεις τι παίζει, που θα εστιάσει το ενδιαφέρον του και ανάλογα πράττεις ; ‘’. Ετσι και έκανα, διαπιστώνοντας ότι το μόνο ενδιαφέρον του ήταν 2ετή αρσενικά, φοράδες ατρεχτα & ένα δυο 2ετή τρεγμένα .

Αλλά ο Θεός δεν είναι Αρμένης !Και αγοράζω τα εξής άλογα : Τον CACIQUINI που του πήρα το ΝΤΕΡΜΠΙ, την MOUNTAIN GLOW που του πήρα το ΝΤΕΡΜΠΙ των φοράδων και τον PLAYBOY που μου πήρε πάρα πολλές κούρσες !!!

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, πήρα τηλέφωνο τον κο Κ.Μαργαρίτη και τον ρώτησα μήπως ειχαν η σκεφτόντουσαν να πάρουν καμία απόφαση για το πρόγραμμα του επόμενου χρόνου και εκείνος μου απάντησε Όχι δεν ξέρω τίποτα . Παίρνω την ιδιοκτητάρα μου τον κο Γ. Σαλονίκη και του λέω τα ίδια, το σκεπτικό μου ότι κάτι βρωμάει και γιατί πήρα αυτό το ρίσκο να πάρω τα άλογα .Μου λέει ο αρχηγός ‘’Ρε Χρήστο δεν γίνεται 25 μέρες πριν το τέλος του χρόνου να πάρουν αποφάσεις για τίποτα και μαλιστα με τόσο πρόστυχω τρόπο... θα τους πάρουν με τις πέτρες.. Αλλα ότι πήρες τα παίρνω εγω είναι δικά μου ‘’ συνέχισε ο Γιωργάρας. Πάω στο γραφείο του μου ξανά λέει ‘’Είσαι υπερβολικός, ο σουλτάνος δεν έχει ανάγκη να κάνει τέτοια’’ ,’’Καλά’’ - του λέω ‘’Για πολύ τίμιους τους έχεις’’.

Και όμως δεν έπαιρνα ένα Τσακ ποτ!!!

Άκουσον άκουσον. «Πριν έρθουν τα άλογα από Αγγλία είχαν πάρει απόφαση να ανοίξουν από την επόμενη χρονιά τις ελληνικές κούρσες ,Ντέρμπι, Κριτήρια» Ήθελε αιφνίδια ο σουλτάνος να τρέξει μόνος του.Αφου μετα την απόφαση δεν θα υπήρχε περιθώριο αντιδρασεις από τους ιδιοκτητες που να βρεις άλογα διετοι ατρεχτα και μαλιστα χωρις δημοπρασια;;;

Αφού λοιπόν είδαν και από είδαν ότι δεν κατάφεραν ,ούτε με αυτές τις τρικλοποδιές,άρχισαν τα όργανα. Βγήκε η καραμέλα , & ένα μανιφέστο στο βωμό του αθέμιτου ανταγωνισμού! Δηλαδή όλες οι λαδιές γινόντουσαν με πρόσχημα τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά και γενικότερα η ΦΕΕ είχε πάρει φορά και παρίστανε τον ΣΔΟΕ ,το ΙΚΑ και το κράτος. Αφού ήθελε να τους καταθέτουμε συμβασεις ιδιωτικές μεταξύ προπονητών, ιδιοκτητών ,σταυλιτων , αναβατών , πολιτικών , δημοτών , ΚΕΠ , χριστιανών , διαζύγια .,φρονημάτων κλπ.

Εν συνέχεια και αμεσως κόβει το ποσοστό των προπονητών (αιτία σιγουρου πολέμου, να ένα μήνα κλειστό το ιπποδρόμιο με απεργία )και αυξάνει το ποσοστό των ιπποπαραγωγών , όπου εάν κέρδιζε την κούρσα αλλοδαπός ίππος και εάν ερχόταν στην ίδια κούρσα 3ος-4ος ένας ελληνικός ίππος ,(ακουστε υπήρχε περίπτωση να πάρει περισσότερα από τον πρώτο ναι).

Την ίδια περίοδο δε ανακάλυψε ο λογιστής του ένα κενό νόμου για τον ΦΠΑ .Δηλαδη με την αγορά ενος αλόγου εαν έπρεπε να πληρώνετε το ΦΠΑ . Οπου στο παρελθόν επι σειρά δεκαετιων δεν πληρωνόταν το ΦΠΑ ποτέ . Σωστό ή λάθος, δεν το ξέραμε. δεν υπήρχε, δεν μας το ζητούσαν ρε αδερφέ ,δεν το πλήρωνε ποτέ κανείς.ο Σουλτάνος λοιπόν που του την έδινε οποιος επαιρνε κουρσες .πχ ο Κατράλης , αλλα και όλοι οι άλλοι που έπαιρναν άλογα από το εξωτερικό φτηνά και του έπαιρναν τις κούρσες.Εστειλε στην υπηρεσία του ΦΠΑ ερώτημα…. δηλαδή στεγνά ρουφιανιά ...Πέστε μου θα στέλνατε ερώτημα ποτέ στο κράτος για το αν θέλει να του πληρώνετε ΦΠΑ ή όχι ; Υπήρχε ποτέ η περίπτωση το κράτος να απαντήσει Όχι; Θα πεις στο ΣΔΟΕ ‘’Ρε ξύπνα μπορείς να πάρεις λεφτά ‘’ και θα αρνηθεί ; Μετά από πολύ λίγο καιρό πιάνουν τον συγχωρεμένο τον Κατράλη για το ΦΠΑ στα άλογα βάζοντας του πρόστιμο πάνω 500.000 € παίρνοντας σειρά αργότερα για το ΦΠΑ με περιπου αλλο τόσο και ο Παρασκευόπουλος.

Αφού λοιπόν έπιασαν και κάποιους φουκαράδες ιδιοκτήτες και τους ζητούσαν λεφτά δεν ξέρω για πόσα χρόνια πριν. Αφού λοιπόν επήλθε η κατηφόρα, είχε αρχίσει ο χορος της ακρίβειας στις δημοπρασιες στην Άγγλια συν την ανοδική πορεια της στερλινας .Οπου σε πέντε χρονια τις άλογο που επαιρνες 800£ λιρες να μην μπορεις να το παρεις κάτω από 4000£ Λιρες μια τρέλα ,ήρθε και το αναγκαστικό ΦΠΑ με αποτέλεσμα οι Ιπποδρομίες να πάρουν την κατιούσα..

Διερωτάστε γιατί τα έκανε όλα αυτά ο σουλτάνος; Τον λόγο σας τον ανέφερα παραπάνω αλλά θα τον επαναλάβω : Γιατί του έπαιρναν τις κούρσες και τον έπιανε τρέλα !!! Έλεγε ο σουλτάνος ΄΄ Έγώ το πλουσιόπαιδο που χέζω άσπρο βούτυρο θα γίνω περίγελος ; Κάτσε να σας κλείσω τον ιππόδρομο ‘’ ...Όσοι έχουμε κάνει φτωχοί θα ξέρουν το παράδειγμα στις αλάνες που παίζαμε μπάλα! Η μπάλα ήταν πάντα κάποιου πιτσιρικά φραγκάτου. Και πχ. όταν γινόταν πέναλτι η φάουλ έλεγε ο μικρός που είχε την μπάλα : ‘’θα το βαρέσω εγώ’’ ,του έλεγαν οι άλλοι όχι ρε θα το βαρεσω εγω όχι εγω ο αλλος & γινόταν χαμός ,όποτε έλεγε αυτός ‘’Σίγουρα δεν θα το βαρέσω εγώ ; απαντούσαν οι άλλοι ναι ρε όχι . ‘’Έτσι είστε ; Και εγώ παίρνω την μπάλα και φεύγω ...’’και έτρεχε σφεντόνα αυτος και εμεις ξεροί »

Ως επαγγελματίες είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε τα πάντα γιατί υπάρχει πολύ σωτο ,ψέμα ,σαπίλα ,από πλευρας των ανθρώπων που ασχολούνται με την ιπποδρομιακη ενημέρωση . Σίγουρα ευτυχως όχι όλοι . Οπότε κάθε φορά πρέπει να είσαι έτοιμος να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!

Γράφουν λοιπόν τα φερέφωνα της ΦΕΕ : Η ΕΝΕΠΔΙ ιδρύθηκε από άτομα που είναι κατά των δειγματοληψιών (ούρα – αίμα). Ποιός το λέει ;! Η ΦΕΕ ! Η ΕΠΔΙ ROUF Το JOCKEY ROUF και ένας πρώην εκδοτης Ηλίθιος Rouf τώρα χρωστά και της Μιχαλούς....αλλα άστο εκεί πάντα χρωστούσε.

& Ισχυρίζονται ψευδώς ότι η ΕΝΕΠΔΙ δεν θέλει τα ούρα να πηγαίνουν το χημείο της Αγγλίας… Ας μας πουν ποιος το είπε και πότε ;;; Αφού ερχονται γρήγορα (τα ούρα) αλλά και οι προπονητές της ΕΝΕΠΔΙ από τον καιρό που πάνε στην Αγγλία πρωταγωνιστούν και αποδεικνύεται ότι δεν συμβαίνει κάτι ύποπτο αφού έχουν έρθει όλες τις έκτακτες καθαρά ... Εσείς οι ίδιοι λέτε ότι από την ημέρα που ήρθε το καινούργιο ΔΣ της ΦΕΕ ότι τους έχουν ξετινάξει στις έκτακτες αιμοληψίες - ουροληψίες και γι’αυτό η ΕΝΕΠΔΙ αντιδρά! Μάλιστα λένε ότι έχει αλλάξει το προφίλ των προπονητών …με ποιανού στοιχεία ;;;

Λέω, μα τόσο καιρό λείπω για να δω τον πίνακα νικών 2018 και βλέπω τα εξής :

1ος Σ.Αγγελόπουλος ΕΝΕΠΔΙ

2ος Α . Γιατράς

3ος Χ.Κουβαράς ΕΝΕΠΔΙ

4ος Μ.Ιωαννίδης ΕΝΕΠΔΙ

5ος Π. Θεολόγου ΕΝΕΠΔΙ

6ος Χ.Χαραλάμπους ΕΝΕΠΔΙ

Είναι εμφανές ότι η λάσπη πάει στους μη προνομιούχους προπονητές δηλαδή :

  • Σε αυτούς που δεν ρουφιανεύουν για να τους δώσει ο σουλτάνος αλογάκια τσάμπα που κοστίζουν μια περιουσία !
  • Σε αυτούς που δεν χρηματίζονται με δήθεν τροφεία για άλογα δεν είχαν ποτέ στο σταύλο τους αλλά μπαίνουν μπροστινοί , και εχουν παραδωσει την σφραγίδα της ΕΠΔΙ στον σουλτάνο και το γιουσουφάκι του τον Πετρακη.. .
  • Σε αυτούς που δεν τους υπόσχεται ο ΓΔ και το ΔΣ ότι θα τους συνταξιοδοτήσουν πρόωρα παρόλο που ο ΕΦΚΑ σταμάτησε αυτήν την διαδικασία και έκλεισε το παράθυρο του εκείνου νόμου .
  • Σε αυτούς που ο ΓΔ και το ΔΣ δεν τους υπόσχονται ότι δεν θα στείλουν στον ΕΦΚΑ τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χρωστούν από ντόπινγκ στην ΦΕΕ ώστε να μην παρακρατηθούν αυτά τα τεράστια ποσά από το κράτος ! Δηλαδή η ΦΕΕ θα το κάνει γαργάραααα....
  • Σε αυτους που ο πρόεδρος της Φεε δεν τους υπόσχεται ότι θα τους μοιράσει 60000€ ως ανταμοιβή των υπηρεσιών τους....

Φανταστείτε ο ΓΔ ακόμη και σήμερα παρέδιδε ένα πακο χαρτιά στον Ζευγώλη και από κάτω τον περίμενε η σωφέρ τους, ξέρετε πια λέω ;την την παπαπαπαράτσιιι που βγάζει φωτο συνεχως το παντοκ κλπ .Κρατω για αυτήν τελευταία κάτι φωτό εγω με ολους μαζι ,σουλτάνο πετρακο την παπαράτσι τον φελο συνδικαλιστη αναβατη κλπ που θα πέσει πολύ γέλιο . Θυμηθειτε αύριο θα διαβάσουμε σίγουρα από ΕΠΔΙ η ανακοίνωση στον υπουργό ,η αγωγή στον Πρωθυπουργό , η εξώδικο στον τραμπ , την Ντορα την αφήσα απέξω... δηλαδή η κατάντια σας ...που κανατε την Φεε γιάφκα... σε λίγο βλέπω τον Γιανναρο να τους μαθαίνει μπαρμπούτι ...απλα κύριοι έχετε ξεφύγει ... εντελώς.

Τα ίδια ακριβώς ψέματα λένε και για τα μέλη της ΕΙΔΙΕ, ότι υποστηρίζουν το νομοσχέδιο γιατί; γιατί εχασαν την πίτα από την ημέρα λεει που αλαξε το ΔΣ της Φεε , Αλλαξε και το προφίλ στον πίνακα νικών και πλέον πρωταγωνιστούν οι άλλοι... ποιοι ;;;

Να ο Πίνακας νικών ιδιοκτητών 2018

1οςΣτ.Καλαμαριας Ειδιε

2ος Κουτσομύτης Μάριος Ειδιε

3ος ΣΤ. Ελιάς (πουθενά)

4ος SCUDERIA EQUUS RUN PAOLA

Ειδιε

5ος AEGEAN STABLES. Ειδιε

Δηλαδή οι 4 στους 5 πρώτους ιδιοκτητες στον πίνακα νικών 2018 είναι της ΕΙΔΙΕ!

Τι να πω ; Είστε φαιδροί…. Είστε σηκοφαντες ....Είστε ψεύτες ....δεν υπάρχετε το έχετε τερμάτισει …γελοίοι .

Τώρα από την μεριά του ΟΠΑΠ επί προσωπικού δεν μπορείς να έχεις καμία μα καμία αβάντα καμία χάρη , αλλά ούτε να περιμένεις την παραμικρή βοήθεια ξανά λέω επί προσωπικού . Ισως σε συλλογικό επίπεδο να μπορουσες να ζητήσεις τη στήριξη του προϊόντος . Όλοι μας ξέρουμε ότι ο ΟΠΑΠ είναι μια απρόσωπη εταιρία με κύρος και σοβαρότητα ,και αυτήν την στιγμή ίσως είναι από τους πιο κερδοφόρους οργανισμούς στην Ελλάδα και Κύπρο . Σε καμιά περίπτωση δεν θα ρίσκαρε ποτέ και για κανέναν την φήμη της ... για όποιον και αν ήταν αυτός και το ξέρουν όλοι αυτό αλλά ....Ήμαστε στην Ελλάδα..

 Χρήστος Θεοδωράκης

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10