Δελτία Ελλανοδικών 26/05/19

Το μοναδικό σκορ 6 με το οποίο ο τυχερός αλλά καί ικανός φίλιππος πού κέρδισε 12.275 ευρώ ''έκλεψε'' τις εντυπώσεις από την σημερινή συγκέντρωση,η οποία γενικά είχε θεαματικές αφίξεις με μεγάλες αποδόσεις.- Ο ίππος ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ στάλθηκε για κτηνιατρική εξέταση. Διαπιστώθηκε χωλότητα προσθίου αριστερού άκρου. Αποχή: ένας (1) μήνας.

 

1η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο : ΦΑΟΥΣΤΟ

- Ο ίππος ΦΙΛΝΤΣ ΟΦ ΠΛΕΪ ξεκίνησε διστακτικά

- Ο ίππος ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ στάλθηκε για κτηνιατρική εξέταση. Διαπιστώθηκε χωλότητα προσθίου αριστερού άκρου. Αποχή: ένας (1) μήνας. ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ: Ν. Αρβανίτης, Α. Κολάνης.

2η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο : ΝΕΪΣΑΝ
- Επιβάλλεται πρόστιμο 80 ευρώ στον αναβάτη Μαστοράκη που ίππευε τον ίππο ΝΕΪΣΑΝ διότι χρησιμοποίησε περισσότερες φορές το μαστίγιό του (14) αντί του κανονικού (10). Επίσης στον ίδιο αναβάτη επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ λόγω υπερβολικής λεκτικής αντίδρασης αμέσως μετά τον τερματισμό.

3η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο : ΓΚΛΑΝΤΝΕΣ
- Λόγω ασθένειας του αναβάτη Π. Κεράτσα, τον ίππο ΟΥΑΝΜΟΡΝΤΕΪ  ίππευσε ο αναβάτης Ι. Ψαραδάκης

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο αναβάτης Ι. Ψαραδάκης που ίππευε τον ίππο ΟΥΑΝΜΟΡΝΤΕΪ, δεν τήρησε την γραμμή του, έκλινε προς την εσωτερική και αφού δυσχέρανε στιγμιαία τον ίππο ΑΛΛΕΪΦΑ, συνέχισε να κινείται προς την εσωτερική χωρίς ο αναβάτης να καταβάλει προσπάθειες να τηρήσει την γραμμή του. Για τα παραπάνω του επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μιας (1) ιπποδρομιακής ημέρας. Ο ίδιος αναβάτης χαλάρωσε τις προσπάθειές του  στα  τελευταία μέτρα της διαδρομής με συνέπεια να απολέσει την πέμπτη αμειβόμενη θέση. Για τον λόγο αυτό του επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) ευρώ.

- Μετά την μη ικανοποιητική επίδοση του ίππου ΑΡΥΕ ο προπονητής του κ. Μ. Ιωαννίδης δεσμεύθηκε να τον επανεγγράψει μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.

4η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο : ΑΓΓΕΛΟΣ

- Επιβάλλεται πρόστιμο 20 ευρώ στον αναβάτη Ι. Ψαραδάκη που ίππευε τον ίππο ΑΓΓΕΛΟΣ διότι χρησιμοποίησε περισσότερες φορές το μαστίγιό του (12) αντί του κανονικού (10)

 

 

 

5η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο : ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ

- Τον ίππο ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ ίππευσε ο αναβάτης Ι Ψαραδάκης αντί του αναβάτη Π. Κεράτσα.

- Επιβάλλεται πρόστιμο 20 ευρώ στον αναβάτη Ι Ψαραδάκη που ίππευε τον ίππο ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ διότι χρησιμοποίησε περισσότερες φορές το μαστίγιό του (12) απο το επιτρεπόμενο (10). Επιπλέον του επιβάλλεται πρόστιμο 20 ευρώ λόγω υποτροπής του ιδίου παραπτώματος (3ο παράπτωμα στην ίδια ιπποδρομιακή ημέρα).

- Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Κ. Μαστοράκη που ίππευε τον ίππο ΝΑΖΖΑΑ διότι χρησιμοποίησε οριακά περισσότερες φορές το μαστίγιό του(11) από το επιτρεπόμενο (10).

- Επιβάλλεται πρόστιμο 50 ευρώ στον αναβάτη Γ. Μερσινιά που ίππευε τον ίππο ΠΑΜΠΛΟ  διότι χρησιμοποίησε περισσότερες φορές (13) το μαστίγιό του απο το επιτρεπόεμνο (10).

- Ο ίππος ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΠΡΕΖΕΝΣ παραπέμφθηκε προς κτηνιατρική εξέταση η οποία απέβη αρνητική ως προς το κλινικό σκέλος. Εξετάστηκε ο προπονητής του ανωτέρω  ίππου κ. Α. Κρητικός για την μη ικανοποιητική επίδοσή του. Δήλωσε ότι η πεντάμηνη και πλέον αποχή  επηρέασε αρνητικά την επίδοση του ίππου. Τέλος πρόσθεσε ότι θα τον επανεγγράψει αποκλειστικά σε μικρότερη απόσταση.  Οι εξηγήσεις του προπονητή κρατούνται υπό σημείωση και η αγωνιστική συμπεριφορά του ίππου θα παρακολουθείται.

- Ο ίππος ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ παραπέμφθηκε προς κτηνιατρική εξέταση η οποία απέβη αρνητική ως προς το κλινικό σκέλος.  Εξετάστηκε ο προπονητής του κ. Χ. Χαραλάμπους για την μη ικανοποιητική επίδοση του ίππου και δήλωσε ότι πρόκειται περί ιδιόρρυθμου ίππου τον οποίο ενδεχομένως να τον απομακρύνει από την προπόνησή του. Οι εξηγήσεις του προπονητή κρατούνται υπό σημείωση.

 

 

6η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στους ίππους : ΦΑΡΜΑΣΙΟΥΤΙΚΑΛ και ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ

- Τον ίππο ΣΤΡΕΪΝΤΖΕΡΙΝΔΕΝΑΪΤ ίππευσε ο αναβάτης Δ. Δρόσος στην θέση του αναβάτη Π. Κεράτσα

- Ο ίππος ΑΤΡΕΓΙΟΥ ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση

- Ο ίππος ΧΑΒΙΛΝΤΑΡ ξεκίνησε με αναπήδημα

- Επιβάλλεται πρόστιμο 20 ευρώ στον αναβάτη Π. Δημητσάνη που ίππευε τον ίππο ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ διότι χρησιμοποίησε περισσότερες φορές το μαστίγιό του (12) αντί του κανονικού (10). 

 

 

7η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο : ΣΚΑΪ ΜΠΑΛΛΕΡΙΝΑ.

- Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στο αναβάτη Π. Δημητσάνη που ίππευε τον ίππο ΣΚΑΪ ΜΠΑΛΛΕΡΙΝΑ να είναι πιο προσεκτικός στην τήρηση της γραμμής του στα τελευταία μέτρα της διαδρομής

- Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Ι. Λαζαρίδη που ίππευε τον ίππο ΠΙΚΑΝΤΙΛΟ να είναι ενεργητικός και να πιέζει τον ίππο του μέχρι την γραμμή του τερματισμού

 

 

8η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο : ΠΕΡΦΕΚΤ ΣΤΕΪΤΖ
- Μετά την τοποθέτησή του στο μηχάνημα εκκίνησης και λίγο πριν δοθεί η εκκίνηση ο ίππος ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ παραβίασε την πόρτα, διέτρεξε μικρή απόσταση του στίβου, εξετάστηκε από τους Κτηνιάτρους και κρίθηκε ικανός να διαγωνιστεί.

- Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Π. Δημητσάνη που ίππευε τον ίππο ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ διότι στο ύψος των 1.000 μ. έκλινε ελαφρά προς την εσωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη του ίππου ΓΟΥΕΣΤΜΠΟΥΡΝ ΓΚΡΟΟΥΒ στιγμιαία. Επισημαίνεται ότι ο αναβάτης του τελευταίου Ε. Τσέλα συγκρατούσε τον ίππο του μέχρι εκείνου του σημείου, θέλοντας να προκαταλάβει ενδεχόμενη κίνηση του ανωτέρω αναβάτη στην εσωτερική.

- Μετά το πέρας της ιπποδρομίας ο ίππος ΜΟΥΤΑΜΑΚΙΝ παρουσίασε λυποθυμικές τάσεις. ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ : Ν. Αρβανίτης, Α. Κολάνης

- Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Γ. Μερσινιά που ίππευε τον ίππο ΜΟΥΤΑΜΑΚΙΝ, στον αναβάτη Ι. Ψαραδάκη που ίππευε τον ίππο ΧΟΛ ΑΛ ΟΥΕΪΝΤ και στον αναβάτη Κ. Μαστοράκη που ίππευε τον ίππο ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΣΠΙΝ,  διότι χρησιμοποίησαν οριακά περισσότερες φορές το μαστίγιό τους (11) αντί του κανονικού (10).

-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.

-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.

6η ιπποδρομία της 19.05.2019:

Ολοκληρώθηκε η εξέταση της διαδρομής του ίππου ΝΕΪΣΑΝ. Ο αναβάτης του ίππου  Ι. Λαζαρίδης είχε εξετασθεί μετά το πέρας της ιπποδρομίας και είχε αναφέρει ότι ο ίππος του είχε "κρεμάσει" ουραγός σε απόσταση από τον υπόλοιπο όμιλο λόγω της ιδιομορφίας που έχει, σε συνδυασμό με τον γρήγορο ρυθμό διαδρομής που είχε επικρατήσει. Επίσης ανέφερε ότι η απώλεια του μαστιγίου λίγο πριν το ύψος των 200 μ. δεν του επέτρεψε να προωθήσει δυναμικά τον ίππο του. Τέλος, ανέφερε ότι στα τελευταία μέτρα αναγκάστηκε να τον ανακόψει μη βρίσκοντας χώρο να αναπτυχθεί πίσω από τους προπορευόμενους ίππους οι οποίοι βρίσκονταν ήδη πολύ κοντά στην γραμμή τερματισμού. Κλήθηκε επίσης και εξετάσθηκε ο προπονητής του ίππου κ. Χρ. Σταύρου στην σημερινή ιπποδρομιακή συγκέντρωση της 26.05.2019. Ο προπονητής ανέφερε ότι ο ίππος του δεν έχει αρχική ταχύτητα, μένει στις πίσω θέσεις του ομίλου και χρειάζεται δυναμική ίππευση από τον αναβάτη του, προκειμένου αφενός να ακολουθήσει και αφετέρου να είναι σε επίκαιρη θέση προκειμένου να εκδηλώσει φίνις στην τελική ευθεία. Επίσης στην ερώτηση των Ελλανοδικών να σχολιάσει την ίππευση του αναβάτη του, ανέφερε ότι θα έπρεπε ο αναβάτης του να είχε φροντίσει να βρίσκεται πιο κοντά στον όμιλο των προπορευομένων και να τον προωθήσει νωρίτερα από τα 400 μ. που ήταν οι αρχικές οδηγίες, εφόσον η διαδρομή του ίππου εξελίχθηκε κατ'  αυτόν τον τρόπο. Οι Ελλανοδίκες, αφού εξέτασαν επανειλημμένα το βίντεο της ιπποδρομίας καθώς και παλαιότερες συμμετοχές του ίππου, κρίνουν ότι ο αναβάτης δεν εκτίμησε ορθά και ως εκ τούτου δεν έδρασε ανάλογα προκειμένου να προωθήσει τον ίππο του ώστε να είναι σε πιο επίκαιρη θέση, όπως επίσης ότι δεν άρχισε να εκδηλώνει το φίνις του νωρίτερα από την τελική ευθεία, εφόσον οι συνθήκες της διαδρομής το επέβαλαν. Κατά συνέπεια ο ίππος μειονέκτησε και τερμάτισε με αναξιοποίητες δυνάμεις. Ως εκ τούτου στον μεν αναβάτη επιβάλλουν ποινή αποκλεισμού πέντε (5) ιπποδρομιακών ημερών για κακή εκτίμηση διαδρομής συνοδευόμενη από αυστηρή σύσταση για το μέλλον, στον δε προπονητή του επιβάλλουν  πρόστιμο διακοσίων (200)  ευρώ διότι δεν φρόντισε να καταστήσει σαφές στον αναβάτη του τις ιδιαιτερότητες του ίππου του και τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να τον ιππεύσει.

Οι Ελλανοδίκες της ημέρας
Ι.Καμπάς 
Χρ. Μελισσάκης 
Π. Σπασσώφ

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10