Στην αναστήλωση της Notre Dame η France Galop

Ο φορέας διεξαγωγής των γαλλικών ιπποδρομιών, η France Galop, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συμβάλλει οικονομικά στην αναστήλωση της Notre Dame, η οποία έπεσε θύμα πυρκαγιάς την πιό προηγούμενη Δευτέρα. Ο πρόεδρος της France Galop, Edoard de Rothschild, ανακοίνωσε πως το ερχόμενο φεστιβάλ ιπποδρομιών

(το γνωστό Prix du President de la Republique) θα μετονομαστεί σε Prix de Notre Dame de Paris και όλα τα έσοδά του θα δωριστούν, με σκοπό την αναστήλωση του ιστορικού καθεδρικού ναού.

 Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, μάλιστα, αναμένεται να είναι μεγάλα, αφού το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιπποδρομιακά γεγονότα στη Γαλλία.

Ρεσιτάλ δωρεών για την αναστήλωση του ναού

 Η France Galop είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα των φορέων και των ιδιωτών που ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συνεισφέρει οικονομικά στην αναστήλωση της Notre Dam. Πρόσφατα, άλλωστε, ο Πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε την πρόθεση του Βέλγου τζόκεϊ Christophe Soumillon να δωρίσει τα κέρδη του από τις επόμενες ιπποδρομίες για τον ίδιο σκοπό. Ο Soumillon θα συμμετάσχει και στο Prix de Notre Dame de Paris και τα χρήματα που αναμένεται να συγκεντρωθούν είναι πολλά.

ΠΗΓΗ:ippodromies.com

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter