Ιπποδρομίες στην Αγγλία

Η Αγγλία (και το Ηνωμένο Βασίλειο γενικότερα) αποτελεί τον… παράδεισο των ιπποδρομιών. Η βρετανική κουλτούρα παραμένει προσηλωμένη στις ιπποδρομίες, γεγονός που μπορεί να επιβεβαιωθεί και από το πλήθος διοργανώσεων και φεστιβάλ που διεξάγεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου στην αγγλική ύπαιθρο.

Φυσικά, η λατρεία των Άγγλων για τις ιπποδρομίες δεν είναι νέο φαινόμενο. Η Αγγλία διαθέτει πλούσια ιστορία στις ιπποδρομίες, με ιστορικά ιπποδρόμια και διοργανώσεις, θρύλους του αθλήματος και, φυσικά, άφθονη δράση, θέαμα και στοιχήματα.

Στα παρακάτω άρθρα θα διαβάσετε για το παρόν και το παρελθόν των ιπποδρομιών στην Αγγλία, για τα σημαντικότερα φεστιβάλ και ιπποδρόμια.

Το φεστιβάλ ιπποδρομιών Welsh National

Το Welsh National, το αντίστοιχο Grand National της Ουαλίας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών στην Ουαλία. Διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 27 Δεκεμβρίου και σε αυτό συμμετέχουν άλογα τεσσάρων ετών και άνω.

Το Welsh National διεξάγεται στο ιπποδρόμιο του Chepstow και η κούρσα έχει μήκος 5.934 μέτρων. Πρόκειται για κούρσα μετ’ εμποδίων, η οποία διαθέτει 22 εμπόδια.

Το φεστιβάλ ιπποδρομιών Christmas Festival

Ο ερχομός των Χριστουγέννων σημαίνει ένα και μόνο πράγμα για όσους σκοπεύουν να επισκεφτούν το ιπποδρόμιο του Kempton – τη διοργάνωση του Christmas Festival, του προτελευταίου σημαντικού φεστιβάλ της χρονιάς που υπόσχεται μοναδικό θέαμα και συγκινήσεις στους λάτρεις των ιπποδρομιών μετ’ εμποδίων.

Το φεστιβάλ ιπποδρομιών Tingle Creek Meeting

Ο ερχομός των Χριστουγέννων στο Ηνωμένο Βασίλειο δε σημαίνει μόνο δώρα, γιορτινή ατμόσφαιρα και κάλαντα, αλλά και τη διοργάνωση του Tingle Creek Meeting, ενός από τα σημαντικότερα χειμερινά φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα διήμερο φεστιβάλ που διοργανώνεται στις αρχές του Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, στο ιπποδρόμιο του Sandown Park. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διεξάγονται αρκετές κούρσες - ωστόσο, η σημαντικότερη δεν είναι άλλη από το Tingle Creek Chase.

Το φεστιβάλ ιπποδρομιών Hennessy Meeting

Κάθε χρόνο, κάπου στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, οι λάτρεις των αγώνων μετ' εμποδίων έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα τριήμερο φεστιβάλ στο ιπποδρόμιο του Newbury. Πρόκειται για το Hennessy Meeting, ένα φεστιβάλ που κορυφώνει τη χειμερινή δράση με την ιπποδρομία Hennessy Gold Cup.

Το φεστιβάλ ιπποδρομιών Τhe Open

O Νοέμβριος για το φίλιππο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου φέρνει το σημαντικότερο φεστιβάλ του πρώτου μισού της σεζόν των αγώνων μετ' εμποδίων: το The Open, το οποίο διεξάγεται στα μέσα κάθε Νοεμβρίου, στο ιπποδρόμιο του Cheltenham. Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ που συγκεντρώνει τα βλέμματα κάθε λάτρη των ιπποδρομιών, αλλά και συμμετοχές, όχι μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το φεστιβάλ ιπποδρομιών Τhe Trophy

Στα τέλη του Οκτωβρίου, το ιπποδρόμιο του Doncaster φιλοξενεί ένα ακόμη δημφιλές φεστιβάλ. Το The Trophy, το οποίο συγκεντρώνει όχι μόνον το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης του Doncaster, αλλά και των φίλιππων από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα δημοφιλές διήμερο φεστιβάλ που ολοκληρώνεται με την ομώνυμη κούρσα.

Το φεστιβάλ ιπποδρομιών Champions Day

Στα μέσα κάθε Οκτωβρίου διεξάγεται το φεστιβάλ ιπποδρομιών που αποτελεί ένα από τα highlight της χρονιάς για τους επίπεδους (flat) αγώνες. Πρόκειται για το Champions Day, ένα μονοήμερο φεστιβάλ ιπποδρομιών που διεξάγεται στο ιπποδρόμιο του Ascot.

Οι αγωνιστικές ημέρες του Royal Ascot: Day 5

Με διάρκεια πέντε ημερών, το φεστιβάλ ιπποδρομιών Royal Ascot αποτελεί το μεγαλύτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και το σημαντικότερο. Στο πλαίσιό του, άλλωστε, διεξάγεται και μία από τις σημαντικότερες και δημοφιλέστερες ιπποδρομίες της χρονιάς, σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για το Gold Cup, το οποίο συγκεντρώνει πλήθη θεατών στο Royal Ascot και ανακηρύσσει έναν από τους μεγαλύτερους νικητές της χρονιάς.

Οι αγωνιστικές ημέρες του Royal Ascot: Day 4

Το Royal Ascot καταφέρνει να ξεχωρίσει στο πολύ πλούσιο πρόγραμμα ιπποδρομιακών φεστιβάλ του Ηνωμένου Βασιλείου, κυρίως χάρη στην πολυτέλεια που το διακρίνει, αλλά και στην σημαντικότερη κούρσα του: το Gold Cup της τρίτης ημέρας. Και, φυσικά, το πρεστίζ του φεστιβάλ αυξάνεται ακόμη περισσότερο με την παρουσία των μελών της βασιλικής οικογένειας, κάθε χρόνο στο ιπποδρόμιο του Aintree, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Οι αγωνιστικές ημέρες του Royal Ascot: Day 3

Το Royal Ascot αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιπποδρομιακά φεστιβάλ της Αγγλίας για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα, είναι γνωστό ως το πιο γιορτινό και πολυτελές γεγονός των ιπποδρομιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεύτερον, αποτελεί το μόνο φεστιβάλ των αγγλικών ιπποδρομιών με επίσημη βασιλική παρουσία! Και τρίτον, φιλοξενεί μια από τις σημαντικότερες κούρσες του χρόνου, το Gold Cup.

Οι αγωνιστικές ημέρες του Royal Ascot: Day 2

Κάθε χρόνο τον Ιούνιο, οι αγγλικές ιπποδρομίες γιορτάζουν την ύπαρξη του μεγαλύτερου σε διάρκεια και ενός από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών στη χώρα. Το φεστιβάλ ιπποδρομιών Royal Ascot δεν είναι μόνο γνωστό για τη σημαντικότερη κούρσα του, το Gold Cup, αλλά και για πολλά ακόμη, που το καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά γεγονότα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την παρουσία και μελών της βασιλικής οικογένειας!

Το φεστιβάλ ιπποδρομιών Future Champions Festival

O Οκτώβριος έχει αρκετές σημαντικές ημερομηνίες για τους λάτρεις των ιπποδρομιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και μία από αυτές βρίσκεται στα μέσα του μήνα.

Οι αγωνιστικές ημέρες του Royal Ascot: Day 1

To φεστιβάλ ιπποδρομιών Royal Ascot είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όχι μόνο επειδή διαθέτει στο πρόγραμμά του μία από τις σημαντικότερες ιπποδρομίες της χρονιάς (το Gold Cup), αλλά και επειδή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά γεγονότα στο Ηνωμένο Βασίλειο!

 Άλλωστε, το φεστιβάλ δεν επισκέπτονται κάθε χρόνο μόνο περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες, αλλά και η βασιλική οικογένεια, στην οποία οφείλεται και η ύπαρξή του!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:ippodromies.com

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter