Ελληνικά ιπποφορβεία

Τα ιπποφορβεία πού έχουν απομείνει στην Ελλάδα είναι πλέον 7 καί κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια γιά την αναβάθμιση των ιπποδρομιακών προϊόντων τους με την αγορά εξαιρετικής ποιότητας επιβητόρων,αλλά καί φοράδων με πολύ καλή γενεαλογική προέλευση.Ας δούμε παρακάτω τις 7 ιππόπαραγωγικές μονάδες.

 

ΙΠΠΟΦΟΡΒΕΙΟ ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΑΝΟΥ

ΕΔΡΑ ΜΟΝΑΔΑΣ: Ακραίφνιο Βοιωτίας

Αξιέπαινη προσπάθεια δραστηριοποίησης στην παραγωγή ελληνικού καθαρόαιμου ίππου αγγλικής φυλής.

Το 2003, στη περιοχή της Κωπαϊδας, δύο πρώην διαφορετικές και ανεξάρτητες ιπποπαραγωγικές μονάδες, με πρωτοβουλία της νέας ιδιοκτησίας τους, συνενώθηκαν λειτουργικά και οργανωτικά με αποτέλεσμα να αξιοποιούνται σήμερα στο μέγιστο βαθμό οι εκτάσεις, η υποδομή και το ζωικό δυναμικό.

Το ιπποφορβείο έχει ήδη στο ιστορικό του, μία νίκη ελληνικού ΝΤΕΡΜΠΙ και συγκεκριμένα με τον ίππο ΓΚΡΕΝΤΙΣ ΚΕΝ,   στις 28/6/2009.

ΙΠΠΟΦΟΡΒΕΙΟ ΚΟΥΪΝΣΓΟΥΕΪ Α.Ε

ΕΔΡΑ ΜΟΝΑΔΑΣ: Λαζαρίνα Καρδίτσας

Εκεί που το 1931 ιδρύθηκε από τη Προνομιούχο ελληνική Εταιρεία Ιπποδρομιών το Ιπποφορβείο Λαζαρίνας, εκεί που η ΙΠΠΟΤΟΥΡ και η ΙΠΠΟΤΟΥΡ ΑΕ μεγαλούργησε ως ιπποπαραγωγική δύναμη, δραστηριοποιείται σήμερα η ΚΟΥΙΝΣΓΟΥΕΪ ΑΕ.

Η ιστορία της ελληνικής ιπποπαραγωγής αλλά και ο βασικός κορμός, για δεκαετίες, του ζωικού δυναμικού των υπολοίπων ελληνικών ιπποφορβείων, ξεκίνησε εδώ, στα Ζωγράφεια κτήματα της Θεσσαλικής πεδιάδας.

ΙΠΠΟΦΟΡΒΕΙΟ ΙΠΠΟΑΤΤΙΚΑ Α.Ε

ΕΔΡΑ ΜΟΝΑΔΑΣ: Ωρωπός

Ιπποπαραγωγική μονάδα με έδρα τα Νέα Παλάτια της Σκάλας Ωρωπού, διαχρονικά σταθερή σε ποιότητα γεννητόρων, επιλεγμένων διασταυρώσεων και προιόντων, με καθοδηγητή τον κ. Β. Οδυσσέως.

Ο ZINGARI (CAN) του 1967, γιός του περίφημου NORTHERN DANCER (CAN), αφού είχε επιτυχέστατη σταδιοδρομία σε Αγγλία και Γαλλία, όπου αναφερόταν ως «ισχυρότατος miller», αποτέλεσε επί σειρά ετών, τον κύριο επιβήτορα της, με τα πρώτα του προϊόντα να γεννιούνται το 1975. Άξιοι αναφοράς απόγονοι του, οι ΤΖΩΝ ΜΠΑΛ, ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, ΤΖΕΝΤΙΛΕ, ΝΟΡΘ ΟΛΥΜΠΙΚ κλπ.

ΙΠΠΟΦΟΡΒΕΙΟ ΑΦΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΙ ΣΤ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ο.Ε.

ΕΔΡΑ ΜΟΝΑΔΑΣ: Δώριον Μεσσηνίας

Στο Δώριο Μεσσηνίας, σε μία έκταση που προσεγγίζει τα 700 στρέμματα, ξεκίνησε το 1996 μία αξιολογότατη προσπάθεια παραγωγής ελληνικού καθαρόαιμου ίππου, από τους Δημήτρη και Νίκο Παρασκευόπουλο.

Με αρκετές εισαγωγές ίππων από Αμερική και Ευρώπη, υψηλής γενεαλογικής αξίας, κατόρθωσαν σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα, να φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Το 2001 εισήχθηκε έγκυος η φοράδα JET SKI (GB) με επίβαση του GROOM DANCER (USA) και το 2002 γεννιέται ο ίππος ΣΤΡΑΤΟΣ, που κατακτά το 59ο ελληνικό ΝΤΕΡΜΠΙ στις 26/6/2005.

ΙΠΠΟΦΟΡΒΕΙΟ ΕΛΙΑΣ

ΕΔΡΑ ΜΟΝΑΔΑΣ: Κάστρο Βοιωτίας

Το ιπποφορβείο βρίσκεται στην περιοχή της Κωπαϊδας και μέχρι το 2002 λειτουργούσε με ευθύνη της οικογένειας Σπασσώφ. Στη διάρκεια των 15 ετών λειτουργίας του, βελτιώθηκε οργανωτικά, εκσυγχρονίστηκε και επεκτάθηκε τόσο σε κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και σε λειμώνες βοσκής (πάντοκς).Το δυναμικό των φοράδων εμπλουτίστηκε με την αγορά και εισαγωγή εγκύων και μη. Αντιστοίχως εισήχθησαν επιβήτορες υψηλής γενεαλογικής αξίας όπως ο WAR DEPUTY (USA) και ο LUJAIN (USA) με τον τελευταίο να αποτελεί μέχρι σήμερα τον κύριο επιβήτορα της μονάδας.

ΙΠΠΟΦΟΡΒΕΙΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε.

ΕΔΡΑ ΜΟΝΑΔΑΣ: Κάστρο Βοιωτίας

Η ιπποπαραγωγική αυτή μονάδα, εδρεύει στην ομώνυμη με τον τίτλο της τοποθεσία, δραστηριοποιούμενη από το 1992. Στα 26 χρόνια συνεχούς παραγωγής ελληνικού καθαρόαιμου ίππου αγγλικής φυλής, χρησιμοποιήθηκαν ονομαστοί επιβήτορες όπως ALLA BREVA (USA) και CAPS OFF TO HALO (USA) οι οποίοι εισήχθησαν από το εξωτερικό, αλλά και προϊόντα του ιπποφορβείου που διέπρεψαν στις ελληνικές ιπποδρομίες όπως ΒΑΜΟΣ, ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΣ και ΛΙΜΙΤ ΑΠ. Οι τοκάδες που διαχρονικά χρησιμοποιήθηκαν ήταν και εισαγόμενες από το εξωτερικό και φοράδες προϊόντα του ιπποφορβείου που επέστρεψαν αφού τερμάτισαν την ιπποδρομιακή τους δραστηριότητα. Ο επιβήτορας που χρησιμοποιείται σήμερα είναι ο GOUDERIAN (IRE). Αναλυτικά το δυναμικό του ιπποφορβείου εμφανίζεται στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΙΠΠΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.

ΙΠΠΟΦΟΡΒΕΙΟ ΣΤΑΥΛΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΔΡΑ ΜΟΝΑΔΑΣ: Πολύστυλο Καβάλας

Η ιπποπαραγωγική μονάδα ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα μέσα της δεκαετίας του '90. Ο νικητής ΝΤΕΡΜΠΥ 1997 "ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ" που απετέλεσε τον κύριο επιβήτορα στη μονάδα επί σειρά ετών, έχει παραχωρήσει τα "καθήκοντά" του, στον PALLANDES CROSS (GB) και ο ιδιοκτήτης του ιπποφορβείου αναμένει σύντομα να αξιολογήσει τους απογόνους του (ήδη δύο ζώντες πώλοι που γεννήθηκαν το 2017 και οκτώ το 2018). Αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη μονάδα έχει αυξήσει τα τελευταία χρόνια σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δύναμή της σε τοκάδες που κατά κύριο λόγο προέρχονται από θηλυκούς ίππους που έχουν τερματίσει την καριέρα τους στις ελληνικές ιπποδρομίες. Ο μέσος όρος παραγωγής πώλων ανά έτος ανέρχεται σε τέσσερις περίπου με αυξανόμενη τάση τα τελευταία χρόνια. Το δυναμικό του ιπποφορβείου εκτενώς αναφέρεται στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΙΠΠΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10