Εβδομαδιαία Νέα 29/08/18

.Όπως είχε προγραμματισθεί και σχεδιασθεί οι εργασίες στον εξωτερικό στίβο ξεκίνησαν στις 28/7/2018,αμέσως μετά την συγκέντρωση της 27/7/2018. Μεγάλο μέρος του παλαιού υλικού κοσκινίστηκε με το καινούργιο κόσκινο, το οποίο διαθέτει δονητικό μοτέρ, αλλά και πλέγμα με καρέ μικρότερης διάστασης από το υπάρχον.

Έγινε ενδελεχής έλεγχος και προσεκτική επιπεδοποίηση (με χρήση οδοστρωτήρα) του υποστρώματος. Ελέγχθηκαν τόσο οι διαμήκεις όσο και οι εγκάρσιες κλίσεις και βελτιώθηκαν σε διάφορα σημεία με ιδιαίτερη έμφαση στην ευθεία και στην προέκταση των 1800 μέτρων .Ειδικά στην ευθεία οι βελτιώσεις των κλίσεων απαίτησαν ση- μαντική προσθήκη νέου υλικού στο υπόστρωμα μετά από ενδελεχή και λεπτομερή τοπογραφικό έλεγχο. Για τον σκοπό αυτό αφαιρέθηκε και κοσκινίστηκε το σύνολο του επιφανειακού μαλακού υλικού από τα 400 μέτρα και μέχρι 50 περίπου μέτρα μετά τον τερματισμό. Για υποστήριξη των βελτιώσεων στην ευθεία κατασκευάστηκε μια προσθήκη στο πλαϊνό μπετονένιο σενάζι. Ως αποτέλεσμα αναμένεται σημαντικά καλύτερη συμπεριφορά της ευθείας μετά από βροχόπτωση.

Μετά ακολούθησε προσθήκη νέας άμμου, αργίλου και οργανικών. Μετά το εντατικό σβάρνισμα και την αποπέτρωση (με νέες βελτιωμένες τεχνικές) ο εξωτερικός στίβος παραδόθηκε για προπόνηση στις 21/8/2018 όπως είχε προγραμματισθεί. Από την προηγουμένη 20/8/2018 άρχισαν ανάλογες εργασίες στον εσωτερικό στίβο ο οποίος παραδόθηκε σήμερα 28 Αυγούστου.

Η ειδική ομάδα εργασίας με την καθοδήγηση της κ. Μάγκου όπως κάθε χρόνο υπερέβαλλε εαυτόν και εργάστηκε σκληρά και ακατάπαυστα. Είμαστε βέβαιοι ότι ,όπως άλλως τε συμβαίνει τα τρία τελευταία χρόνια, το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει και οι στίβοι θα συνεχίσουν να είναι στο επίπεδο που απαιτεί μια σύγχρονη και ανταγωνιστική ιπποδρομιακή δραστηριότητα σε στίβο τύπου dirt.

Το δέσιμο της γλώσσας καταργείται στην Γερμανία για λόγους ευζωίας

Από τα μέσα Ιουλίου του 2018, το δέσιμο της γλώσσας στους ίππους στην Γερμανία δεν θα επιτρέπεται στις ιπποδρομίες, καθώς η πρακτική αυτή απαγορεύτηκε για λόγους ευζωίας.

Το νέο αυτό έγινε γνωστό στους βρετανούς προπονητές μέσω της οικείας Ένωσης Προπονητών και της BHA.

Η απαγόρευση ήρθε μετά από σχετική οδηγία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και εφαρμόστηκε από όλους του Γερμανούς επαγγελματίες.

Ο diger Schmanns (φωτογραφία), Διευθυντής Αγώνων στην Γερμανία, είπε: «Στην Γερμανία, το δέσιμο της γλώσσας σε όλα τα ιππικά αθλήματα απαγορεύεται. Όσο αυξάνονται οι δράσεις υπέρ της ευζωίας των ζώων, ειδικά στην Γερμανία, δεν γινόταν να συνεχιστεί η χρήση της πρακτικής του δεσίματος της γλώσσας.»

Το δέσιμο της γλώσσας είναι διαδεδομένο σε πολλές χώρες.

Τοποθετείται πάνω από την γλώσσα και δένεται κάτω από την κάτω γνάθο ώστε να αποτρέψει τον ίππο να περάσει την γλώσσα του πάνω από την στομίδα, μειώνοντας έτσι τον έλεγχο του ίππου, ενώ χρησιμοποιείται και για να βελτιώνει την αναπνοή του ίππου. Διεθνώς, το δέσιμο της γλώσσας δηλώνεται και ο τρόπος και η εφαρμογή ελέγχονται από κτηνίατρο και τους Ελλανοδίκες.

Η BHA δήλωσε πως το θέμα του δεσίματος της γλώσσας έχει συζητηθεί αρκετές φορές σε επιτροπές κτηνιατρικών θεμάτων και από τα μέλη της, αλλά δεν έχει προχωρήσει κάποια πρόταση για την κατάργησή αυτής της πρακτικής.

*Η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ εξασφάλισαν της συμμετοχή των Δημητσάνη και Καποδίστρια στο φετινό ευρωπαϊκό κύπελλο αναβατών στην Πράγα.

Οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ της ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ και των ιπποδρομιακών αρχών της Τσεχίας συνέβαλαν αποφασιστικά στο να εξασφαλιστεί η πρόσκληση του επί 17 φορές Έλληνα πολυνίκη champion Παναγιώτη Δημητσάνη, καθώς και του 4 φορές Κύπριου πολυνίκη champion Κωνσταντίνου Καποδίστρια στον διεθνώς καταξιωμένο συναγωνισμό των τζόκεϋ European Jockeys’ Cup (EJC).

Ο Παναγιώτης εκπροσώπησε πέρυσι τα ελληνικά χρώματα και τερμάτισε 4ος στην γενική κατάταξη, έχοντας κερδίσει με τον ίππο LAST OPERA SONG. Το πρωτάθλημα διεξάγεται για 4η χρονιά, με τη συμμετοχή πρωταθλητών από τις μεγαλύτερες ιπποδρομιακές χώρες που θα κληρωθούν να ιππεύσουν στις 8 ιπποδρομίες, σε αποστάσεις από 1200μ. έως 3200μ. στον ιππόδρομο Velka Cjuckle.

Οι διοργανωτές έδειξαν πρόθυμοι να προσκαλέσουν και τον Κύπριο champion Κ. Καποδίστρια, όταν είδαν τα βίντεο με πρόσφατες νίκες του στο Μαρκόπουλο και πολύ περισσότερες στην Κύπρο, συνυπολογίζοντας βεβαίως και τα αξιόλογα ποσοστά επιτυχίας του. Το μήτινγκ για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Αναβατών θα διεξαχθεί στην Πράγα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter