ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε. Ι. ΤΗΣ 2.11.2018

Συνήλθε στις 2 Νοεμβρίου, η Επιτροπή Ιπποδρομιών και αφού έλαβε υπ΄όψιν της τo δελτίo Ελλανοδικών της 26/10/2018, εξέτασε τα υφιστάμενα θέματα και έλαβε τις κατωτέρω αποφάσεις: 

1. Μετά την παρέλευση του  χρονικού διαστήματος που δόθηκε από την Επιτροπή Ιπποδρομιών στον αναβάτη Παναγιώτη Κεράτσα για την έμπρακτη

εκ μέρους του επανόρθωση της ζημιάς που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του νέου αναβάτη Μάριου Κουμπαράκου η Επιτροπή εξέτασε  στο σύνολό τους  τα συμβάντα της 16ης Σεπτεμβρίου 2018 μπροστά από τον σταύλο του προπονητή κου Ι. Ζευγώλη μεταξύ των δύο προαναφερόμενων αναβατών .
Η Επιτροπή μετά από σχετική αναφορά του Επόπτη Προπονήσεων (αριθμ. πρωτ. ΦΕΕ 2016/17-9-18) για το συμβάν κάλεσε τους δύο αναβάτες στην συνεδρίασή της την Παρασκευή  21/9/18 που κατέθεσαν τα παρακάτω :
Νέος αναβάτης  Μάριος Κουμπαράκος : " Εκείνη την ημέρα  και γύρω στις 6 με 7 το απόγευμα πήγα στον σταύλο του προπονητή κου Ι. Ζευγώλη για να πάρω τα ρούχα μου. Εκεί βρήκα τον αναβάτη Παν.Κεράτσα σε κατάσταση μέθης που τα έβαλε μαζί μου. Με έβριζε και με απειλούσε ότι θα μου σπάσει το αμάξι . Αμέσως κάλεσα την αστυνομία και αυτός έφυγε . Ξαναγύρισα στον σταύλο γύρω στις 9.30 με 10 . Ήταν εκεί ο προπονητής κος Ι. Ζευγώλης και ο αναβάτης Παν. Κεράτσας .  Επανέλαβε τα ίδια και κάλεσα ξανά την αστυνομία που κατάγραψε το περιστατικό. Προκάλεσε ζημιά στο αμάξι μου  σπάζοντας το τζάμι (παρμπρίζ) . Στην πρώτη φάση ήταν παρόντες οι σταυλίτες του κου Ζευγώλη και λίγο μακρύτερα οι σεκιούριτι του ιπποδρόμου. Δεν τον προκάλεσα εγώ. Κάποια στιγμή του είπα - φύγε ρε μ..... δεν ξέρεις τι κάνεις . Την άλλη μέρα δεν θυμόταν τίποτα και μου είπε πως θα καλύψει την ζημιά " .
Αναβάτης Παναγιώτης Κεράτσας : " Πήγα και τον βρήκα στον σταύλο του Ζευγώλη. Τον έβρισα γιατί ήμουν τσαντισμένος για διάφορα που είχε πει για μένα και έφυγα. Του ζήτησα συγγνώμη και τα βρήκαμε , έκανα λάθος. Έρχεται σπίτι μου και πάω και εγώ στο δικό του. Του κτύπησα το  παρμπρίζ και το έσπασα . Ο Κουμπαράκος πήρε τηλέφωνο την αστυνομία. Ναι του έβρισα την οικογένεια όπως και αυτός την δική μου. Ζητώ προθεσμία για την αποκατάσταση της υλικής ζημιάς που του προκάλεσα " . 
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών με την από 21/9/18 απόφασή της έδωσε προθεσμία 15 πλήρων ημερών στον αναβάτη Παν. Κεράτσα ώστε να αποκαταστήσει  την ζημιά  του αυτοκινήτου του αυτοκινήτου του Μάριου Κουμπαράκου. Ο αναβάτης επανήλθε στις 3/10/18 (αριθμ. πρωτ. ΦΕΕ 2137/4-10-18) και ζήτησε περαιτέρω προθεσμία 15 ημερών για την τακτοποίηση της οικονομικής εκκρεμότητας .
Μετά την παρέλευση απράκτου  του χρονικού διαστήματος που ζήτησε ο αναβάτης Παν.Κεράτσας και την  μη  τακτοποίηση  εκ μέρους του της προκληθείσας ζημιάς ,  η Επιτροπή , εξετάζοντας στο σύνολο την υπόθεση , επιβάλει αποκλεισμό τεσσάρων (4) ιπποδρομιακών ημερών στον αναβάτη Παν.Κεράτσα δεδομένου ότι είναι η πολλοστή φορά που ο εν λόγω αναβάτης υποπίπτει σε πειθαρχικής φύσεως παράπτωμα (μη αγωνιστικό). Τον προειδοποιεί μάλιστα ότι  έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια που στο παρελθόν  επανειλημμένα του είχαν δοθεί αφειδώς. 
2. Εξέτασε την επίδοση του ίππου ΦΑΡΜΑΣΙΟΥΤΙΚΑΛ (IRE) στην 7η ιππ/μία της 26/10/18 (GRAND PRIX 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ). Ο ίππος , με τις 16 μέχρι τότε συμμετοχές του σε ελληνικές ιπποδρομίες ,  διαγωνίστηκε  τώρα σε δυσμενή απόσταση για τις ιδιότητές του  αυτή   των 2.100 μ. και με ιδιαίτερα υψηλά βάρη (65,5 κιλά), αφού μέχρι τώρα  είχε συμμετάσχει μόνο σε μικρομεσαίες αποστάσεις (μέχρι 1.575 μ). Ο ίππος τερμάτισε στην τελευταία θέση αρκετά μήκη (11 ¼) πίσω από τον προτελευταίο ίππο ΜΑΝΟΥΣΟΣ(IRE) .
Ο προπονητής του ίππου  κος Σταύρος Αγγελόπουλος ερωτηθείς  δήλωσε ότι " Τον έγραψα άλλες δύο φορές και δεν συμπληρώθηκαν οι ιπποδρομίες. Αναγκάστηκα να τον γράψω στο Κύπελλο για να τρέξει. Δεν γνώριζα εκ των προτέρων ότι θα έχει  65,5 κιλά . Δεν γνωρίζαμε αν θα γράφονταν και κάποια άλλα άλογα , που θα έριχναν τα κιλά του ίππου μου , αλλά τελικά επέλεξαν να τα γράψουν στο Κύπελλο Αθηνών. Με τα κιλά που έτρεξε εκεί το περίμενα ότι θα ερχόταν  Οι οδηγίες μου στον αναβάτη ήταν να πάει στο κεφάλι . Τις οδηγίες στον αναβάτη του ίππου ΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕ ΧΙΛΣ(USA) Κ.Μαστοράκη της έδωσε ο εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας  κος Χρ. Σταύρου παρουσία μου. Στο μέλλον θα περιμένω τις ΒΗΕ όταν βγαίνουν και δεν θα ξανατρέξω τον ίππο μου σε μεγάλη απόσταση " .
Ο αναβάτης Νικ.Μιχαηλίδης κατέθεσε ότι " Εφάρμοσα τις οδηγίες του προπονητή να πάω στο κεφάλι. Επειδή είναι πολύ γρήγορα άλογο έχω φύγει σφιχτός από το σταρτ.  Μετά το πρώτο  μέρος  της διαδρομής έρχεται απ'εξω ο ΜΑΣΚΟΥΡ(IRE) και ανοίγει ο ρυθμός της κούρσας . Από τα 1.400 μ. έρχεται απ΄εξω και ο Μαστοράκης με τον ΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕ ΧΙΛΣ(USA). Μέχρι τα 400 μ. ήταν ανταγωνιστικός ο ίππος μου . Δεν περίμενα να τρέξει έτσι , ήταν παλικαράκι " .
Η Επιτροπή κάνει δεκτές μεν τις εξηγήσεις του προπονητή κου Σταύρου Αγγελόπουλου, του συνιστά όμως να είναι προσεκτικός στις επανεγγραφές του ίππου του .  
3.   Εγκρίνει τις κατωτέρω κυρώσεις που επέβαλαν οι κκ Ελλανοδίκες στους:  
-Αναβάτη Π. Δημητσάνη πρόστιμο €100 διότι στην 3η ιπποδρομία της 26/10/2018, στο ύψος των 900μ. με τον ίππο ΚΑΡΣΟΝ ΣΙΤΥ(GB) δεν έλαβε τα δέοντα προληπτικά μέτρα στην πίεση που δέχθηκε από τον εξωτερικά του αναπτυσσόμενο ίππο ΦΑΟΥΣΤΟ(GB) με συνέπεια την έντονη παρενόχληση του ίππου ΚΟΒΕΡ ΤΣΑΡΤZ(GB).
-Αναβάτη Ν. Μιχαηλίδη πρόστιμο €70 διότι στην 3η ιπποδρομία της 26/10/2018, ιππεύοντας τον ίππο ΦΑΟΥΣΤΟ(GB) στο ύψος των 900μ. πίεσε τον ίππο ΚΑΡΣΟΝ ΣΙΤΥ(GB) .
-Αναβάτη Π. Κεράτσα πρόστιμο €20  διότι στην 4η ιπποδρομία της 26/10/2018 με τον ίππο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (12) από το επιτρεπόμενο (10). 
-Νέο αναβάτη Ν. Κατσαλή αποκλεισμό δύο (2) ιπποδρομιακών ημερών διότι παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το με οπίσθια χειρολαβή επί του τραχήλου του ίππου ΤΣΑΡΛΥ ΜΠΙΑΡ ΠΑΝΤ (IRE) που διαγωνίσθηκε στην 4η ιπποδρομία της 26/10/2018. 
-Αναβάτη Μ. Ξυνό αποκλεισμό μίας (1) ιπποδρομιακής ημέρας διότι με τον ίππο ΠΥΤΖΑΜΑΡΑΜΑ(GB) στην 5η ιππ/μία της 26/10/2018 δε τήρησε τη γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής , έκλινε προς την εσωτερική και συνέχισε να κινείται προς αυτή, πίεσε και δυσχέρανε τους εσωτερικά αναπτυσσόμενους ίππους ΚΑΠΛΑ ΝΤΑΝΣΕΡ(IRE) και ΧΙΣΤΟΡΙΚ ΙΒΕΝΤ(ΙRE).
-Αναβάτη Κ. Μαστοράκη πρόστιμο €50 διότι στην 3η ιπποδρομία της 26/10/2018, με τον ίππο ΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕ ΧΙΛΣ(USA) παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (13) από το επιτρεπόμενο (10).  
-Αναβάτη Ι. Ψαραδάκη πρόστιμο €80 διότι στην 7η ιπποδρομία της 26/10/2018, με τον ίππο ΦΑΣΤΝΕΤ ΜΟΝΣΟΥΝ(ΙRE) παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (14) από το επιτρεπόμενο (10).  

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ιπποδρομιών υπόκεινται σε έφεση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλίππου Ενώσεως εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από την ημέρα κοινοποιήσεώς τους/παραλαβής εκ μέρους των ενδιαφερομένων. Ως κοινοποίηση νοείται σε κάθε περίπτωση και η ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της Φιλίππου Ενώσεως μετά την οποία εκκινεί η ως άνω προθεσμία.


                              Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ 
   
            Ν. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - Α. ΜΑΛΤΕΖΟΣ – I. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter