Παθολογία οστών -Ραγίσματα

Σύμφωνα με τις προηγούμενες ενότητες δεν υπάρχει κανένα λογικό στοιχείο που να αποδεικνύει πως για τους ολέθριους τραυματισμούς οφείλεται η χρήση ουσιών, το φύλο ή ηλικία ενός ίππου. Αν όμως είναι έτσι τότε τι προκαλεί αυτούς τους τραυματισμούς;


Σύμφωνα με τον Dr Hunt αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως κατά τη διάρκεια που μπορεί να χάσει ένα άλογο το βηματισμό του και να μοιράζει το βάρος του άνισα οι παθήσεις είναι αυτές που τους προκαλούν.
Ο Dr Kawack που έχει κάνει και εκτενή έρευνα συμφωνεί με τον Dr Hunt και επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του. «Όταν σε ένα ίππο ασκείται επαναλαμβανόμενη πίεση τότε δημιουργούνται μικρό ραγίσματα τα οποία δεν είναι ορατά στις ακτινογραφίες. Κατά τη διάρκεια της επαναρρόφησης του ραγίσματος η οποία ακολουθείται από τη περίοδο της αντικατάστασης ο ίππος είναι εύθραυστος και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Στην περίπτωση που ένας ίππος κατά τη διάρκεια αντικατάστασης προπονηθεί υπερβολικά, ή η φάση της αντικατάστασης είναι πολύ αργή, τότε θα προκληθεί κάταγμα.
Η διαμόρφωση των ραγισμάτων και η διαδικασία αντικατάστασης είναι ο λόγος για τον οποίο οι κτηνίατροι συμβουλεύουν την έναρξη των προπονήσεων όσο είναι νέα.
Ο Dr McIlwraith αναφέρει πως η διαδικασία αντικατάστασης θα γίνει οποιαδήποτε ηλικία και να ξεκινήσεις τον ίππο σου. Άλλωστε υπάρχουν στοιχεία κατά τα οποία προσφέροντας ελεγχόμενη άσκηση σε πουλάρια, μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των οστών τους κατά τη διάρκεια της ανάπτυξη τους!!!

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10