Ο ρόλος των στίβων

Είναι διαφορετικοί οι λόγοι, για τους οποίους έχουν τοποθετηθεί συνθετικοί στίβοι σε εννέα κύρια ιπποδρόμια στη Βόρεια Αμερική, όπως η ομαλή διεξαγωγή, η ασφάλεια και η ανθεκτικότητα των ίππων. Είναι αντάξιοι των προσδοκιών τους; Όχι εντελώς. Ας σούμε τι λένε τρεις ειδικοί.

«Η εγκατάσταση συνθετικών στίβων είναι ένα θερμό ζήτημα το οποίο απασχολεί όλο το κόσμο των ιπποδρομιών» δηλώνει ο Mc Ilwraith.

Ενώ για τον Dr Ross ο συνθετικός στίβος αποτελεί δίκοπο μαχαίρι. «Ενώ είναι δυνατόν ο συνθετικός στίβος να μειώνει τους ολέθριους τραυματισμούς, υπάρχει μια άποψη που συνεχώς μεγαλώνει ότι νέοι, διαφορετικοί και το ίδιο επικίνδυνοι για τη ζωή των ίππων τραυματισμοί, έχουν παρουσιαστεί σε ίππους που διαγωνίζονταν και προπονούνταν σε συνθετικό στίβο» τονίζει και συμπληρώνει αναφέροντας «πως και η αναπαραγωγή θα μπορούσε να παίξει ένα ρόλο για την εκδήλωση νέων τύπων τραυματισμών. Οι ίπποι που συμμετέχουν στις ιπποδρομίες τώρα, έχουν αναπαραχθεί από επιβήτορες οι οποίοι είχαν την τάση να αποδίδουν καλά σε στίβο άμμου. Δεν γνωρίζουμε αν θα μπορούν να αποδίδουν το ίδιο καλά σε συνθετικό στίβο, ή στο αν θα επεκταθούν τα όρια της αναπαραγωγής και στους συνθετικούς στίβους».

Ο Dr Μc Ilwraith αναγνωρίζει το γεγονός πως ένας συνθετικός στίβος μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 10 εκατομμύρια δολλάρια, όπως επίσης είναι προφανές ότι ιππόδρομοι οι οποίοι τοποθέτησαν συνθετικό στίβο το έκαναν για λόγους ασφάλειας: «Οι συνθετικοί στίβοι είναι πρώιμοι ακόμα. Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να καταλήξουμε με πραγματικά στοιχεία μέσω ερευνών τα οποία θα μας οδηγήσουν στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, όπως επίσης και το ρόλο που θα διαδραματίσουν στο ιπποδρομιακό γίγνεσθαι. Ένα από τα κύρια εμπόδια είναι η ανεύρεση χρηματικών πόρων για τη συγκεκριμένη μελέτη».
Ενώ ο Dr Ηunt προσθέτει «Ακόμα δεν έχουμε δει τον ιδανικότερο στίβο για τις ιπποδρομίες. Αναμφισβήτητα απαιτείται μεγαλύτερη έρευνα».

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10