''Έρχονται'' οι Κυπριακές ιπποδρομίες

Μέχρι το τέλος τού μήνα αναμένεται να ''μπούν'' στην ιπποδρομιακή ζωή μας οι ιπποδρομίες από την Κύπρο.Θα μπορούν οι φίλιπποι να στοιχηματίζουν στις ιπποδρομίες σε κοινό κουμπαρά καί μετά από λίγο χρονικό διάστημα να στοιχηματίζουν και από την Κύπρο στις Ελληνικές ιπποδρομίες.Αναμένουμε μεγάλη ώθηση 

 

 στον τζίρο τού στοιχήματος,καθώς οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές καί θα έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε πολύ γρήγορα τα άλογα,αναβάτες και οποιαδήποτε άλλα στοιχεία πού δεν θα μας πάρει πολύ χρόνο.Οι ιπποδρομίες στην Κύπρο διεξάγονται κάθε Τετάρτη καί Κυριακή καί αναμένεται να δώσουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο στοίχημα.Φυσικά από το ippodromia.gr θα έχετε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση,όσον αφορά τις ιπποδρομίες αλλά καί διάφορα νέα.Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία γεύση πού αφορά την ιστορία των Κυπριακών ιπποδρομιών αλλά καί τούς κανονισμούς τού στοιχήματος.

Η ιπποδρομία αναβίωσε στην Κύπρο από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ωστόσο, η παράδοση του αθλήματος στη χώρα αυτή, όπως αποδεικνύεται από τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν στο Κυπριακό Μουσείο, χάνεται στο βάθος της ελληνιστικής περιόδου, όπου συναντάμε περιγραφές ιπποδρομιών από τον Όμηρο και άλλους αρχαίους συγγραφείς. Η ιπποδρομία εκείνη την εποχή ήταν στην πραγματικότητα ένα «άθλημα βασιλιάδων» που συμμετείχε σε αυτά. Όταν πέθαναν οι βασιλιάδες της αρχαίας Σαλαμίνας της Κύπρου, τα άλογά τους θάφτηκαν μαζί τους. Οι ιπποδρομίες εισάγονται για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον 7ο αιώνα π.Χ.

Το Club Race Nicosia είναι ο μόνος οργανισμός στην Κύπρο που εξουσιοδοτείται να διοργανώνει ιπποδρομίες στην Κύπρο και δέχεται στοιχήματα.

Ο Όμιλος διοικείται από την Επιτροπή Διοίκησης που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από τα μέλη της.

Όλοι οι αγώνες εκτελούνται στον αγώνα δρόμου Λευκωσίας στον Άγιο Δομέτιο, ένα προάστιο της Λευκωσίας, πρωτεύουσα της Κύπρου.

Οι αγώνες οργανώνονται τις Κυριακές και τις περισσότερες Τετάρτες το χειμώνα και την άνοιξη και τις Τετάρτες και τα περισσότερα Σάββατα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Οι αγώνες οργανώνονται επίσης στις περισσότερες μεγάλες διακοπές.

Για το πρόγραμμα αγώνων των εμφανίσεων στον τρέχοντα και στους επόμενους μήνες πατήστε εδώ . Υπάρχουν 10 αγώνες σε κάθε συνάντηση.

Τα στοιχήματα γίνονται δεκτά σύμφωνα με τους κανόνες στοιχηματισμού του Club μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν από την έναρξη κάθε αγώνα στον ιππόδρομο ή σε έναν από τους 100 εξουσιοδοτημένους πράκτορες στοιχημάτων.

Όλες οι συναντήσεις αγώνα μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι CYSPORTS στις πλατφόρμες Cytavision και Cablenet TV.

Γενικοί όροι

               

α) Το ελάχιστο ποσό στοιχήματος για όλα τα είδη στοιχήματος εκτός του Τζάκποτ  είναι 2 Ευρώ, η δε μονάδα στοιχήματος είναι 1 Ευρώ, δηλαδή κάποιος μπορεί να στοιχηματίσει 2 Ευρώ, 3 Ευρώ, 4 Ευρώ  κ.ο.κ.

Για το Τζάκποτ 9 το ελάχιστο ποσό στοιχήματος και η μονάδα στοιχήματος είναι το 0.50 Ευρώ. Δηλαδή κάποιος μπορεί να στοιχηματίσει 0.50 Ευρώ, 1 Ευρώ, 1.50 Ευρώ κ.ο.κ.

                β) Το ελάχιστο μέρισμα για όλα τα στοιχήματα εκτός του Τζάκποτ 9 είναι 1 Ευρώ ανά μονάδα στοιχήματος.

γ) Στοιχήμσατα σε ιπποδρομίες που ακυρώνονται ή μετατίθενται σε άλλη ημερομηνία θεωρούνται ως άκυρα και τα ποσά στοιχήματος επιστρέφονται.

                Πληρωμή στοιχημάτων

               

Τα ιπποδρομιακά στοιχήματα που αφορούν κυπριακές ιπποδρομίες θα πληρώνονται με βάση τη σειρά τερματισμού των αλόγων με βάση την απόφαση των Ελλανοδικών. Σε περίπτωση ένστασης εναντίον της σειράς τερματισμού των αλόγων, τότε η απόφαση των Ελλανοδικών είναι τελεσίδικη και δεσμευτική για τους σκοπούς πληρωμής των ιπποδρομιακών στοιχημάτων.

Τυχόν ανατροπή της απόφασης των Ελλανοδικών από τους Εφόρους της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου, δεν επηρεάζει την πληρωμή των ιπποδρομιακών στοιχημάτων.

Τα ιπποδρομιακά στοιχήματα που αφορούν ιπποδρομίες που διεξάγονται στην Νότιο Αφρική, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ζιμπάμπουε θα πληρώνονται με βάση τις αποδόσεις που καθορίζει η εταιρεία Phumelela Gaming and Leisure Ltd με την οποία συνεργάζεται η Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας

Τα ιπποδρομιακά στοιχήματα που αφορούν ιπποδρομίες που διεξάγονται στην Αγγλία και την Ιρλανδία πληρώνονται με βάση τις αποδόσεις που καθορίζει η εταιρεία UK Tote και η εταιρεία Irish Tote αντίστοιχα με τις οποία συνεργάζεται η Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας και οι οποίες (αποδόσεις) αφορούν τα στοιχήματα που προέρχονται από την Κύπρο.

                Εξαργύρωση εισιτηρίων

                Η Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας δεν έχει καμιά υποχρέωση να εξαργυρώσει εισιτήριο που κέρδισε, εκτός εάν τούτο παρουσιαστεί προς πληρωμή ακέραιο και μέσα στην καθορισμένη πιο κάτω προθεσμία.

                Απολεσθέντα ή σχισθέντα ή παραμορφωθέντα εισιτήρια δεν εξαργυρώνονται. Τα κερδίζοντα εισιτήρια εξαργυρώνονται για περίοδο μέχρι και 15 ημερών από την ημέρα της ιπποδρομιακής συνάντησης στα γραφεία των εγκεκριμένων Αντιπροσώπων Ιπποδρομιακών Στοιχημάτων όπου είχαν διενεργηθεί ή στον Ιππόδρομο, ανάλογα με την περίπτωση. Ύστερα από την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, όλα τα μη εξαργυρωθέντα εισιτήρια είναι άκυρα.

                Συμμετοχή στα ιπποδρομιακά στοιχήματα

                Η συμμετοχή στα ιπποδρομιακά στοιχήματα οποιουδήποτε ατόμου με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε λόγο προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη από μέρους του αποδοχή όλων των διατάξεων και κανονισμών που διέπουν τη διενέργεια των ιπποδρομιακών στοιχημάτων και κατά συνέπεια, την παραίτηση του από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία σε σχέση με τη διενέργεια των ιπποδρομιακών στοιχημάτων.

 

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter