ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

Συνήλθε στις 23 Νοεμβρίου, η Επιτροπή Ιπποδρομιών και αφού έλαβε υπ΄όψιν της τo δελτίo Ελλανοδικών της 16/11/2018, εξέτασε τα υφιστάμενα θέματα και έλαβε τις κατωτέρω αποφάσεις:

  1. Εξέτασε τις συνθήκες εγγραφής του ίππου ΠΑΤΡΙΟΤ ΓΚΕΪΜ(GB) στις ιπποδρομίες της 16/11/18 (2η ιπποδρομία) και της εν συνεχεία διαγραφής του.

Με τον  ίππο αυτόν, που  γράφτηκε το πρωί της Δευτέρας 12/11/18 (από τον παριστάμενο σε όλη την διαδικασία των δηλώσεων προπονητή) στην 2η συμπληρωματική εγγραφή , συμπληρώθηκε οριακά ο αριθμός των επτά ίππων της ιπποδρομίας 5+ ΣΤ & 6+Ε της Παρασκευής 16/11/18 και ενώ στους ήδη εγγεγραμμένους από την αρχή πέντε ίππους που συμπεριλαμβάνοταν ο ομοπροπόνητός του ίππος ΣΙΛΚΑ ΣΤΑΡ(GB) είχε επίσης προστεθεί στην 1η συμπληρωματική εγγραφή ο  ομοπροπόνητός του ίππος ΝΤΙΛΑΪΛΑ. Την Τετάρτη , στην διαδικασία των δηλώσεων αναβατών,  δηλώθηκε στον ίππο  ο νέος αναβάτης του σταύλου Μάριος Κουμπαράκος, ο οποίος και γυμνάζει τον ίππο στις προπονήσεις. Την Παρασκευή 16/11/18, ημέρα των ιπποδρομιών και περί ώρα 11.25 π.μ. , ο προπονητής διαπίστωσε πυρετό στον ίππο και κάλεσε την κτηνιατρική υπηρεσία της ΦΕΕ. Έλαβε χώρα εξέταση στον ίππο , ο οποίος και τελικώς διεγράφη από τους κτηνίατρους της ΦΕΕ κκ Νικ. Αρβανίτη και Π. Αντωνίου, επειδή διαπιστώθηκε εμπύρετος λοίμωξη(39ο c) .

Ο προπονητής του ίππου κος Αλ. Γιατράς που κλήθηκε στην  Επιτροπή κατέθεσε ότι   «Από την στιγμή που δίνεται 2η και 3η ευκαιρία με τις συμπληρωματικές εγγραφές έκρινα σκόπιμο να γράψω τον ίππο μου. Ήμουν επιτόπου , είχα δικαίωμα. Δεν με πίεσε κανένας. Ποτέ δεν με πιέζει κανένας , εγώ ακούω μόνο τον εαυτό μου. Ίσα ίσα , ο ίππος ήταν καλογυμνασμένος και τον περίμενα να διακριθεί. Είχε ήδη κάνει σειρά γκάλοπ επί πολλές βδομάδες, Σάββατα, και τις τελευταίες ημέρες πριν την κούρσα (Δευτέρα έως Πέμπτη) γυμνάστηκε με κάντερ. Από το πρωϊ της Παρασκευής ήταν σε αδιαθεσία, δεν έφαγε και τον θερμομέτρησε ο σταυλίτης . Όσο πέρναγε η ώρα ανέβαινε η θερμοκρασία του και  καλέσαμε τους κτηνίατρους για εξέταση. Τελικώς τον διέγραψαν».

Μετά τα παραπάνω η Επιτροπή θεωρεί ότι η εγγραφή του ίππου  δεν παραβίασε τις προβλέψεις του Κώδικα ιπποδρομίων   και των Γενικών διατάξεων.

  1. Εγκρίνει τις κατωτέρω κυρώσεις που επέβαλαν οι κκ Ελλανοδίκες στους:

-Αναβάτη Κ. Μαστοράκη πρόστιμο €80 διότι με το ίππο ΧΙΑΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(GB) στην 1η ιπποδρομία της 16/11/2018 παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (14) από το επιτρεπόμενο (10).

-Αναβάτη Ρ. Καλογρίδη πρόστιμο €50 διότι με τον ίππο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ στην 2η ιπποδρομία της 16/11/2018, δεν τήρησε τη γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής και έκλινε προς την εσωτερική.

-Αναβάτη Δ. Δρόσο αποκλεισμό μίας (1) ιπποδρομιακής ημέρας και πρόστιμο €50 διότι στην 2η ιπποδρομία της 16/11/2018, με τον ίππο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ(GB) παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (16) από το επιτρεπόμενο (10).

-Αναβάτη Γ. Μερσινιά πρόστιμο €50 διότι με το ίππο ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ(GB) στην 3η ιπποδρομία της 16/11/2018 παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (13) από το επιτρεπόμενο (10).

-Αναβάτη Μ. Χριστοφή πρόστιμο €20 διότι με το ίππο ΛΟΒΑΜΠΛ ΕΛΕΝ(ΙRE) στην 3η ιπποδρομία της 16/11/2018 παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (12) από το επιτρεπόμενο (10).

-Αναβάτη Π. Δημητσάνη πρόστιμο €20 διότι με τον ίππο ΣΚΑΪ ΜΠΑΛΛΕΡΙΝΑ(GB) στην 3η ιπποδρομία της 16/11/2018 παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (12) από το επιτρεπόμενο (10).

-Αναβάτη Μ. Ξυνό πρόστιμο €50 διότι με τον ίππο ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ(ΙRE) στην 5η ιπποδρομία της 16/11/2018 παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας το περισσότερες φορές (13) από το επιτρεπόμενο (10).

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ιπποδρομιών υπόκεινται σε έφεση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλίππου Ενώσεως εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από την ημέρα κοινοποιήσεώς τους/παραλαβής εκ μέρους των ενδιαφερομένων. Ως κοινοποίηση νοείται σε κάθε περίπτωση και η ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της Φιλίππου Ενώσεως μετά την οποία εκκινεί η ως άνω προθεσμία.

                                      Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

                       Ν. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - Α. ΜΑΛΤΕΖΟΣ – Ι.ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter