ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:23/06/19

- Ο ίππος ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ ΣΩΤΗΡ παραπέμφθηκε προς Κτηνιατρική εξέταση και διαπιστώθηκε χωλότητα προσθίου αριστερού άκρου. Αποχή ένας (1) μήνας.- Ο ίππος ΤΑΝΤΑΡΑΚ παραπέμφθηκε προς Κτηνιατρική εξέταση. Μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας. ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ : Αρβανίτης Ν., Αντωνίου Π.

 

1η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο: ΦΡΕΝΤΣ ΣΟΝΝΕΤ(FR).

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΦΡΕΝΤΣ ΣΟΝΝΕΤ κινήθηκε προς την εξωτερική, ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΜΙΝΩΑΣ και αυτός με την σειρά του ήλθε σε  επαφή με τον ίππο ΣΕΡ ΓΚΑΝΙΑΝ.

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ κινήθηκε προς την εξωτερική

2η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο: ΝΕΙΣΑΝ (GB).

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης οι ίπποι ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ και ΝΕΪΣΑΝ συνέκλιναν με συνέπεια ο ενδιάμεσα αναπτυσσόμενος ίππος ΓΚΛΕΝ ΜΙΛΛΕΡ να δυσχερανθεί και να ανακόψει.

- Επιβάλλεται πρόστιμο 50 € συνοδευόμενο από αυστηρή παρατήρηση στον προπονητή του ίππου ΝΕΪΣΑΝ κ. Σταύρου Χρ. διότι από το ύψος των 1.000 μ. η σέλλα του ίππου είχε υποστεί μεγάλη μετατόπιση προς τα πίσω, με συνέπεια να δυσχεραίνει την ίππευση του αναβάτη σε μεγάλο βαθμό.

- Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Δημητσάνη Π. που ίππευε τον ίππο ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ, διότι χρησιμοποίησε το μαστίγιό του οριακά περισσότερες φορές (11) από το επιτρεπόμενο (10).

- Μετά την μη ικανοποιητική επίδοση του ίππου ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ κλήθηκε ο προπονητής του κ. Χαραλάμπους Χ. ο οποίος δήλωσε ότι ο ίππος ενδεχομένως να επηρεάστηκε από την υψηλή θερμοκρασία καθώς αρέσκεται και αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, τους πιο κρύους μήνες. Επίσης πρόσθεσε ότι θα επανεγγράψει τον ίππο μετά το πέρας της θερινής περιόδου. Οι εξηγήσεις του κρατούνται υπό σημείωση.

3η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο: ΤΙΟΥΝΤΟΡ ΑΪΚΟΝ(GB).

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΤΑΡΑΓΚΟΝ δυστρόπησε, αναπτύχθηκε διστακτικά και με καθυστέρηση με συνέπεια να απωλέσει έδαφος.

- Λίγο πριν το ύψος των 800 μ. ο αναβάτης Τσέλα Ε. που ίππευε τον ίππο ΜΟΥΤΑΜΑΚΙΝ ανετράπη από τον ίππο του. Εξεταζόμενος ο αναβάτης δήλωσε ότι αισθάνθηκε τον ίππο του να χάνει τον βηματισμό του και να κινείται απότομα προς την εξωτερική. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να ανατραπεί. Μετά το πέρας της ιπποδρομίας στον ανωτέρω ίππο διαπιστώθηκαν λιποθυμικές τάσεις. ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ : Αρβανίτης Ν, Αντωνίου Π. Οι Ελλανοδίκες λαμβάνοντας υπόψη τις εξηγήσεις του αναβάτη και το βίντεο της ιπποδρομίας, κρατούν τις εξηγήσεις του υπό σημείωση. Από το συμβάν δυσχεράνθηκε η ανάπτυξη του επερχόμενου ίππου ΚΡΟΥΣΕΪΝΤΙΝΓΚ.

- Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Καλογρίδη Ρ. που ίππευε τον ίππο ΠΕΡΣΕΑΣ, διότι χρησιμοποίησε το μαστίγιό του οριακά περισσότερες φορές (11) από το επιτρεπόμενο (10).

4η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο: ΣΟΥΪΦΤ ΡΙΣΠΟΝΣ (USA).

- Η εκκίνηση της ιπποδρομίας καθυστέρησε οκτώ (8) λεπτά για τεχνικούς λόγους.

- Ο ίππος ΑΣΤΥΔΑΜΕΙΑ ξεκίνησε και αναπτύχθηκε διστακτικά.

- Ο ίππος ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ ΣΩΤΗΡ παραπέμφθηκε προς Κτηνιατρική εξέταση και διαπιστώθηκε χωλότητα προσθίου αριστερού άκρου. Αποχή ένας (1) μήνας. ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ : Αρβανίτης Ν., Αντωνίου Π.

- Ο ίππος ΤΑΝΤΑΡΑΚ παραπέμφθηκε προς Κτηνιατρική εξέταση. Μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας. ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ : Αρβανίτης Ν., Αντωνίου Π.

5η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο: ΣΠΑΡΤΗ (GR).

- Ο ίππος ΜΙΣ ΡΟΣΙΝΑ ξεκίνησε με αναπήδημα και αναπτύχθηκε διστακτικά. Ο ίππος παραπέμφθηκε προς κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκαν βλέννες στην τραχεία. ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ : Αρβανίτης Ν., Αντωνίου Π.

- Επιβάλλεται πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ στον αναβάτη Μηνά Μ. που ίππευε τον ίππο ΣΠΑΡΤΗ για υπερβολική χρήση μαστιγίου. Για την επιμέτρηση της ποινής οι Ελλανοδίκες έλαβαν υπόψη την μακρά απουσία του αναβάτη από τις ελληνικές ιπποδρομίες και μετέτρεψαν την προβλεπόμενη ποινή σε χρηματικό πρόστιμο συνοδευόμενο από αυστηρή παρατήρηση.

6η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο: ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΡΟΟΥΖ (IRE).

- Ο ίππος ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΡΟΟΥΖ (IRE) διαγωνίσθηκε χωρίς τις παρωπίδες τις οποίες εκ παραδρομής είχε δηλώσει ο προπονητής του κ. Μαυρόπουλος Σπ. Το αίτημα του προπονητή έγινε δεκτό μετά από έλεγχο των Ελλανοδικών διότι ο ίππος δεν είχε διαγωνισθεί για διάστημα μεγαλύτερο των δύο (2) ετών. Παρά ταύτα του επιβάλλεται πρόστιμο 50 €.

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης οι ίπποι ΜΙΣ ΣΑΓΙΦ και ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΛΟ, παρά τις προσπάθειες των αναβατών τους κινήθηκαν προς την εξωτερική με τον τελευταίο ίππο να έρχεται σε επαφή με τον εξωτερικά του αναπτυσσόμενο ίππο ΤΗ ΑΤ ΔΕ ΡΙΤΖ ο οποίος δυσχεράνθηκε στιγμιαία.

7η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο anti doping στον ίππο: ΠΑΡΤΙΣΙΠΕΪΤ (GB).

- Επιβάλλεται πρόστιμο τριάντα (30) ευρώ στον προπονητή κ. Κρητικό Α. διότι δεν προσκόμισε τα χρώματα ιδιοκτησίας και ο ίππος ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ διαγωνίσθηκε με χρώματα λευκά.

- Ο ίππος ΝΤΡΟΜΚΟΥΣ ξεκίνησε διστακτικά.

- Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.

- Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.

 

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter