ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:14/07

Οι Ελλανοδίκες κρίνουν ότι από το συμβάν ο ίππος ΜΑΪΛΤΕΪΚΔΕΜΠΟΛ απέκτησε ικανό πλεονέκτημα ώστε να τερματίσει εμπρός από τον ίππο ΠΑΜΠΛΟ και ως εκ τούτου υποβιβάζουν τον ίππο ΜΑΪΛΤΕΪΚΔΕΜΠΟΛ πίσω από τον ίππο ΠΑΜΠΛΟ και η σειρά άφιξης διαμορφώνεται αντιστοίχως (άρθρο 148 του Κώδικα Ιπποδρομιών).

 

2η

 ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΪΣΟΝ (IRE).

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης οι ίπποι ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΪΣΟΝ και ΣΤΡΕΪΝΤΖΕΡΙΝΔΕΝΑΪΤ, συνέκλιναν και ήρθαν σε επαφή.

- Επιβάλλεται πρόστιμο €150 στον αναβάτη Κεράτσα Π. που ίππευε τον ίππο ΣΤΡΕΪΝΤΖΕΡΙΝΔΕΝΑΪΤ διότι δεν τήρησε τη γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής και έκλινε προς την εσωτερική χωρίς να καταβάλει προσπάθεια να επαναφέρει τον ίππο στη γραμμή του. Επιπλέον στον ίδιο αναβάτη επιβάλλεται πρόστιμο €30 διότι μεταζυγίσθηκε με ένα κιλό επιπλέον από την προζύγιση.

- Επιβάλλεται πρόστιμο €50 στον αναβάτη Δρόσο Δ. που ίππευε τον ίππο ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΪΣΟΝ διότι χρησιμοποίησε το μαστίγιό του περισσότερες φορές (13) από το επιτρεπόμενο (10)

3η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο ΠΡΙΝΣΕΣ ΜΟΜΟΚΑ (GB).

- Ο ίππος ΝΤΕΪΝΤΡΗΜ ξεκίνησε διστακτικά .

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΚΑΠΛΑ ΝΤΑΝΣΕΡ σκόνταψε .

- Ο ίππος ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ παραπέμφθηκε προς κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκαν βλέννες στην τραχεία. ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ: Αρβανίτης – Αντωνίου

- Επιβάλλεται πρόστιμο €30 στον αναβάτη Τσέλα Ε, που ίππευε τον ίππο ΠΟΣΤΜΠΑΓΚ, διότι ίππευσε με 1,5 κιλό υπερβάλλον βάρος από αυτό που είχε δηλωθεί.

4η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο ΤΑΛΙΚΟΥΑ (GB).

- Ο ίππος ΧΟΝΕΫ ΦΡΕΝΤ ξεκίνησε και αναπτύχθηκε διστακτικά.

- Ο ίππος ΣΕΡ ΓΚΑΝΙΑΝ από το ύψος των 800μ. εκδήλωσε έντονη τάση προς την εξωτερική δυσκολεύοντας τις προσπάθειες του αναβάτη του .

- 6η ιπποδρομία της 6ης Ιουλίου 2019:

Εξετάστηκε ο προπονητής του ίππου ΝΕΪΣΑΝ, κ. Σταύρου Χ., και ανέφερε ότι ο ίππος διαγωνίστηκε σε ανώτερο ποιοτικά όμιλο φέροντας τα ίδια βάρη με αυτά των αντιπάλων του και παρουσίασε την γνωστή ιδιομορφία του να ακολουθεί τον όμιλο τελευταίος, αλλά χωρίς να μπορέσει να εκδηλώσει το δυναμικό φίνις του. Τέλος, ανέφερε ότι ενδεχομένως ο ίππος του να είναι επιβαρυμένος από τις συνεχής συμμετοχές του και δεσμεύτηκε να τον επανεγράψει μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο αναβάτης Μαστοράκης Κ. εξεταζόμενος δήλωσε ότι παρά την πίεση που ασκούσε στον ίππο του, αυτός δεν μπόρεσε να εκδηλώσει το δυναμικό φίνις του. Οι Ελλανοδίκες κάνουν μερικώς δεκτές τις εξηγήσεις του προπονητή και του επιβάλλουν πρόστιμο €200 για την μη ικανοποιητική επίδοση του ίππου του.

5η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο ΑΜΠΟΥ ΡΑΧΙ (GB).

- Μετά την τοποθέτησή του στο μηχάνημα εκκίνησης και λίγο πριν δοθεί η εκκίνηση ο ίππος ΚΡΥΣΤΑΛ ΣΤΑΝΖΑ έκανε έντονες και συνεχείς ανορθώσεις και ανετράπη.

Στη συνέχεια εξετάσθηκε από τους κτηνιάτρους και δεν κρίθηκε ικανός να διαγωνισθεί.

Με απόφαση του αφέτη αφαιρείται το ΄΄έχειν καλώς΄΄ από τον ανωτέρω ίππο.

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης οι ίπποι ΦΙΛΝΤΣ ΟΦ ΠΛΕΪ και ΤΖΙΜ ΓΟΥΪΝΕΡ κινήθηκαν απότομα προς την εξωτερική , δυστρόπησαν και αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τον όμιλο. Για τους δύο ανωτέρω ίππους ο Αφέτης έδωσε εντολή να επαναεκπαιδευθούν στο μηχάνημα εκκίνησης.

6η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ (IRE).

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΘΑΝΤΕΡ ΤΙΟΥΝ έκλινε προς την εσωτερική και ήρθε σε επαφή με τον ίππο ΠΑΜΠΛΟ .

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΑΛ ΧΑΜΝΤ, παρά τις προσπάθειες του αναβάτη του έκλινε απότομα προς την εσωτερική, ήρθε σε επαφή και δυσχέρανε έντονα τον ίππο ΣΗΣΑΪΝΤ ΝΤΡΗΜΕΡ .

- Οι Ελλανοδίκες εξέτασαν το αποτέλεσμα της ιπποδρομίας ως προς την 3η και 4η θέση και διαπίστωσαν ότι στο ύψος των 400μ. ο ίππος ΜΑΪΛΤΕΪΚΔΕΜΠΟΛ, που τερμάτισε 3ος κινήθηκε απότομα προς την εξωτερική με συνέπεια να δυσχεράνει την ανάπτυξη του εξωτερικά του αναπτυσσόμενου ίππου ΠΑΜΠΛΟ που ανέκοψε και τερμάτισε 4ος. Οι Ελλανοδίκες κρίνουν ότι από το συμβάν ο ίππος ΜΑΪΛΤΕΪΚΔΕΜΠΟΛ απέκτησε ικανό πλεονέκτημα ώστε να τερματίσει εμπρός από τον ίππο ΠΑΜΠΛΟ και ως εκ τούτου υποβιβάζουν τον ίππο ΜΑΪΛΤΕΪΚΔΕΜΠΟΛ πίσω από τον ίππο ΠΑΜΠΛΟ και η σειρά άφιξης διαμορφώνεται αντιστοίχως (άρθρο 148 του Κώδικα Ιπποδρομιών). Για τα παραπάνω επιβάλλεται πρόστιμο €100 στον αναβάτη Χριστοφή Μ. που ίππευε τον ίππο ΜΑΪΛΤΕΪΚΔΕΜΠΟΛ

- Εξετάζεται η επίδοση του ίππου ΡΟΚ ΕΝ ΤΟΝΙΚ, κλήθηκε και εξετάσθηκε ο αναβάτης Κεράτσας Π. και καλείται ο προπονητής κ. Καλογερόπουλος Ν. όπως προσέλθει στο γραφείο των Ελλανοδικών στην επόμενη ιπποδρομιακή συγκέντρωση.

- Ο αναβάτης Κεράτσας Π. που ίππευε τον ίππο ΡΟΚ ΕΝ ΤΟΝΙΚ παραβίασε τον κανονισμό περί χρήσης μαστιγίου χρησιμοποιώντας επανειλημμένα επί του ώμου του ίππου του με εμπρόσθια χειρολαβή και με οπίσθια χωρίς ταυτόχρονα να κρατάει τα ηνία ως όφειλε. Ο αναβάτης εξεταζόμενος δήλωσε ότι ό ίππος τους είχε έντονη τάση προς την εσωτερική και κινδύνευε να προσκρούσει στο προστατευτικό κάγκελο. Οι Ελλανοδίκες έκριναν ότι οι φορές που χρησιμοποίησε το μαστίγιό του ήταν κατά το ήμισυ δικαιολογημένες. Για το λόγο αυτό του επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μιας ιπποδρομιακής ημέρας και πρόστιμο €150.

- Επιβάλλεται πρόστιμο €50 (υπότροπος) στον αναβάτη Κεράτσα Π. που ίππευε τον ίππο ΡΟΚ ΕΝ ΤΟΝΙΚ διότι μεταζυγίσθηκε με 1,5 κιλό επιπλέον από την προζύγιση.

- Μετά το πέρας της ιπποδρομίας ο αναβάτης Χριστοφής Μ. προσήλθε στο γραφείο των Ελλανοδικών και κατήγγειλε τη συμπεριφορά του συναδέρφου του Ανδρέου Λ. στο χώρο των αποδυτηρίων των αναβατών. Καλούνται οι ανωτέρω αναβάτες στην επόμενη ιπποδρομιακή συγκέντρωση όπως προσέλθουν στο γραφείο των Ελλανοδικών.

- Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.

- Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10