Δελτία Ελλανοδικών 04/08/19

Η εξαιρετική απόδοση των 4.585 ευρώ στο ΣΚΟΡ 6 καί το τζακ ποτ στο 4πλο της τελευταίας ιπποδρομίας όπου μεταφέρονται 5.870 ευρώ στο άνοιγμα των ιπποδρομιών στις 25/8 ήταν τα κυριότερα γεγονότα της χθεσινής ημέρας,όπου αγωνιστικά ξεχώρισε η επικράτηση τού ισχυρού ΝΕΪΣΑΝ στο κυπ.ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

-Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΛΑ ΜΑΝΓΚΑ (IRE)

- Λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση ο αναβάτης Μαστοράκης Κ. που ίππευε τον ίππο ΜΙΛΟΣ ΛΑΣ, στην προσπάθεια του να βρει χώρο για να αναπτυχθεί, κινήθηκε προς την εξωτερική, επέπεσε και απώθησε σε αυτήν τον ίππο ΠΙΚΑΝΤΙΛΟ και στην συνέχεια συγκαλπάζοντας με τον προπορευόμενο ίππο ΛΙΛΛΥΠΟΥΤ τον πίεσε προς την εσωτερική ερχόμενος σε επαφή με αυτόν. Για τα παραπάνω του επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μιας (1) ιπποδρομιακής ημέρας.

- Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στους αναβάτες Κρητικό Ε. και Μαστοράκη Κ. που ίππευαν τους ίππους ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ και ΜΙΛΟΣ ΛΑΣ αντίστοιχα διότι χρησιμοποίησαν οριακά το μαστίγιό τους περισσότερες φορές (11) από το επιτρεπόμενο (10).

- Επιβάλλεται πρόστιμο ογδόντα (80) ευρώ στον αναβάτη Χριστοφή Μ. που ίππευε τον ίππο ΠΙΚΑΝΤΙΛΟ διότι χρησιμοποίησε το μαστίγιό του περισσότερες φορές (14) από το επιτρεπόμενο (10).

- Εξετάζεται η επίδοση και η διαδρομή του ίππου ΜΙΛΟΣ ΛΑΣ. Καλούνται ο αναβάτης Μαστοράκης Κ. και ο προπονητής κος Χαραλάμπους Χ. να προσέλθουν στο γραφείο των Ελλανοδικών. Ολοκληρώθηκε η εξέταση της επίδοσης και διαδρομής του ίππου ΜΙΛΟΣ ΛΑΣ. Ο ίππος παραπέμφθηκε για κτηνιατρική εξέταση που απέβη αρνητική.

Εξετάστηκε ο αναβάτης Μαστοράκης Κ. και ανέφερε ότι στην προσπάθεια του να τεθεί επικεφαλής, πίεσε τον ίππο του προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον ήδη τεθέντα επικεφαλής ίππο ΛΙΛΙΠΟΥΤ. Αλλά όταν αυτό δεν κατέστη δυνατό σταμάτησε να τον πιέζει. Τέλος ανέφερε ότι η επιλογή του στηρίχθηκε στο γεγονός ότι ο ίππος διακρίνεται με επικεφαλής διαδρομή. Κατόπιν εξετάστηκε ο προπονητής κος Χαραλάμπους ο οποίος δήλωσε ότι οι οδηγίες του ήταν τέτοιες ώστε ο αναβάτης να επιδιώξει επικεφαλής διαδρομή και από αυτή την άποψη ορθά ο αναβάτης επιδίωξε και βρέθηκε να συγκαλπάζει με τον επικεφαλής, πλην όμως ενδεχομένως να υπερέβαλλε στην προσπάθεια του αυτή. Οι Ελλανοδίκες κρίνουν ότι ο αναβάτης κακώς εκτίμησε και θέλησε να τεθεί επικεφαλής, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του στο ύψος των 1000 μ., διότι με αυτόν τον τρόπο πίεσε υπερβολικά τον ίππο του ανοίγοντας τον ρυθμό του αρκετά νωρίς, γεγονός που είχε ως συνέπεια να μην έχει τις απαιτούμενες δυνάμεις στο τελικό τμήμα της διαδρομής ώστε να μπορεί να εκδηλώσει φίνις. Για τα παραπάνω επιβάλλεται στον αναβάτη Μαστοράκη Κ. ποινή αποκλεισμού μιας (1) ιπποδρομιακής ημέρας και πρόστιμο εκατό (100) ευρώ.

2η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΧΟΝΕΫ ΦΡΕΝΤ (IRE)

- Ο ίππος ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥ διαγωνίστηκε χωρίς παρωπίδες μετά από αίτημα του προπονητή κου Θεολόγου Π. ο οποίος εκ παραδρομής τις είχε δηλώσει και αφού ελέχθησαν οι προηγούμενες συμμετοχές του ίππου. Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) ευρώ στον ανωτέρω προπονητή.

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΧΟΝΕΥ ΦΡΕΝΤ έκλινε προς την εσωτερική και ήρθε σε επαφή με τον ίππο ΓΚΛΟΜΠΑΛ ΣΙΦΤ .

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΣΕΡ ΓΚΑΝΙΑΝ σκόνταψε, κινήθηκε προς την εξωτερική, ήρθε σε επαφή με τον ίππο ΤΖΩΡΤΖΑΛΕ και αυτός με την σειρά του ήρθε σε επαφή με τον εξωτερικά του αναπτυσσόμενο ίππο ΣΤΑΡΡΥ.

- Γίνεται σύσταση στον αναβάτη Δρόσο Δ. που ίππευε τον ίππο ΛΟΒΙΝΑ να είναι πιο προσεκτικός στην τήρηση της γραμμής του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής.               

- Ο ίππος ΤΖΩΡΤΖΑΛΕ παραπέμφθηκε για κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας. Κτηνίατροι: Αρβανίτης-Αντωνίου

3η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΛΟΒΑΜΠΛ ΕΛΕΝ (IRE)

- Ο ίππος ΓΟΥΙΝΤΕΡ ΡΟΟΥΖ διεγράφη.

- Ο ίππος ΝΤΕΪΝΤΡΗΜ ξεκίνησε και αναπτύχθηκε διστακτικά και ακολούθησε τον όμιλο από απόσταση.

- Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Χριστοφή Μ. που ίππευε τον ίππο ΛΟΒΑΜΠΛ ΕΛΕΝ διότι χρησιμοποίησε το μαστίγιό του επί του ίππου ενώ ήταν πρώτος, απείχε λίγα μέτρα από τον τερματισμό και δεν απειλείτο από άλλο ίππο

4η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΠΑΡΤΙΣΙΠΕΪΤ (GB)

- Ο ίππος ΚΑΖΜΕΡ διεγράφη.

- Ο ίππος ΜΑΝΟΥΣΟΣ ξεκίνησε και αναπτύχτηκε διστακτικά.

- Οι Ελλανοδίκες εξέτασαν το αποτέλεσμα της ιπποδρομίας και διαπίστωσαν ότι στο ύψος των 300 μ. ο ίππος ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΧΑΡΜΠΟΥΡ που τερμάτισε τέταρτος, στην προσπάθεια του αναβάτη του να βρει διάδρομο για να αναπτυχθεί, κινήθηκε προς την εξωτερική και παρενόχλησε τον επερχόμενο ίππο ΑΓΓΕΛΟΣ που τερμάτισε πέμπτος. Οι

Ελλανοδίκες κρίνουν ότι από το ανωτέρω συμβάν ο ίππος ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΧΑΡΜΠΟΥΡ απέκτησε ικανό πλεονέκτημα ώστε να τερματίσει εμπρός του ίππου ΑΓΓΕΛΟΣ. Ως εκ τούτου υποβιβάζουν τον ίππο ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΧΑΡΜΠΟΥΡ πίσω από τον ίππο ΑΓΓΕΛΟΣ και η σειρά άφιξης διαμορφώνεται ανάλογα (Άρθρο 148 του Κ.Ι.). Για τα ανωτέρω επιβάλλεται πρόστιμο εκατό πενήντα (150) ευρώ στον αναβάτη Δρόσο Δ. που ίππευε τον ίππο ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΧΑΡΜΠΟΥΡ.

5η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΝΤΟΝΤ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ (GB)

- Ο ίππος ΜΠΛΟΥ ΤΕΜΠΕΡΑ ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.

- Ο ίππος ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ παραπέμφθηκε για κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκαν βλέννες στην τραχεία. Κτηνίατροι: Αρβανίτης-Αντωνίου

6η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

-Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ (GB)

- Ο ίππος ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ ξεκίνησε με καθυστέρηση.

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΠΕΡΦΕΚΤ ΣΤΕΪΤΖ έκλινε προς την εσωτερική και ήρθε σε επαφή με τον ίππο ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ.

- Λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση ο αναβάτης Καποδίστριας Κ. που ίππευε τον ίππο ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ επέτρεψε στον ίππο του να κλίνει προς την εσωτερική με συνέπεια να πιέσει και να δυσχερανθεί ο εσωτερικά του αναπτυσσόμενος ίππος ΠΕΡΦΕΚΤ ΣΤΕΪΤΖ. Στον ανωτέρω αναβάτη επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μίας (1) ιπποδρομιακής ημέρας.

- Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον μαθητευόμενο αναβάτη Μπαμπανιώτη Χ. που ίππευε τον ίππο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ διότι στο ύψος των 400μ. απώλεσε το μαστίγιό του.

Επίσης στον ίδιο μαθητευόμενο αναβάτη επιβάλλεται πρόστιμο 50 ευρώ διότι κατά την μεταζύγιση βρέθηκε κατά 700 γρ. υπέρβαρος και του γίνεται αυστηρή σύσταση και προειδοποίηση για το μέλλον ότι σε αντίστοιχη περίπτωση η ποινή του θα είναι ποινή αποκλεισμού ιπποδρομιακών ημερών.

- Ο ίππος ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ παραπέμφθηκε προς κτηνιατρική εξέταση η οποία απέβη αρνητική ως προς το κλινικό σκέλος. Προσήλθε ο προπονητής κος Μαυρόπουλος Σ. ο οποίος δήλωσε ότι ο ίππος του δεν απέδωσε τα αναμενόμενα διότι αναγκάστηκε από νωρίς να ακολουθεί με τους ουραγούς, με υψηλά βάρη και ενδεχομένως να επηρεάστηκε από την προ εβδομάδος συμμετοχή του. Οι εξηγήσεις του κρατούνται υπό σημείωση και η αγωνιστική του συμπεριφορά θα παρακολουθείται.

7η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

-Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στους ίππους: ΝΕΪΣΑΝ (GB), ΧΑΒΙΛΝΤΑΡ (GB)

- Επιβάλλεται πρόστιμο ογδόντα (80) ευρώ στον αναβάτη Μαστοράκη Κ. που ίππευε τον ίππο ΝΕΪΣΑΝ διότι χρησιμοποίησε το μαστίγιό του περισσότερες φορές (14) από το επιτρεπόμενο (10).

-Η επίδοση του ίππου ΜΠΟΜΠΣΕΛ ΜΠΕΫ εξετάζεται. Καλούνται ο αναβάτης Τσέλα Ε. και ο προπονητής κος Καλογερόπουλος Ν. να προσέλθουν στο γραφείο των Ελλανοδικών στην επόμενη ιπποδρομιακή συγκέντρωση 25-08-2019.

8η

ΔΕΛΤΙΑ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ:

Έγινε λήψη ούρων για έλεγχο αντι-ντόπινγκ στον ίππο: ΡΟΚ ΕΝ ΤΟΝΙΚ (FR)

- Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΠΑΜΠΛΟ, παρά τις προσπάθειες του αναβάτη του έκλινε προς την εσωτερική, ήρθε σε επαφή με τον ίππο ΡΟΚ ΕΝ ΤΟΝΙΚ και αυτός με την σειρά του δυσχέρανε την ανάπτυξη του ίππου ΤΣΗΦ ΟΦ ΣΤΑΦ που είχε ξεκινήσει διστακτικά.

- Ο μαθητευόμενος αναβάτης Μπαμπανιώτης Χ. που ίππευε τον ίππο ΣΗΣΑΪΝΤ ΝΤΡΗΜΕΡ δεν τήρησε την γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής έκλινε προς την εσωτερική και συνεχίζοντας να κινείται προς αυτήν δυσχέρανε παρατεταμένα την ανάπτυξη του ίππου ΠΑΜΠΛΟ ο οποίος κρατήθηκε από τον αναβάτη του χάνοντας έτσι έδαφος. Για τα παραπάνω στον ανωτέρω μαθητευόμενο αναβάτη επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού δύο (2) ιπποδρομιακών ημερών για απρόσεκτη ίππευση που έθεσε σε κίνδυνο άλλους αθλητές (αναβάτη και ίππο).

- Επιβάλλεται πρόστιμο ογδόντα (80) ευρώ στον αναβάτη Λαζαρίδη Ι. που ίππευε τον ίππο ΠΑΜΠΛΟ διότι κατά την μεταζύγιση βρέθηκε 700 γρ. υπέρβαρος .

- Ο ίππος ΙΝΧΕΡΕΝΤ ΒΑΪΣ παραπέμφθηκε για κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας .

Κτηνίατροι: Αρβανίτης-Αντωνίου.

-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.

-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών

 

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter