73ο Ελληνικό Ντέρμπυ ΟΠΑΠ

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο Markopoulo Park η μεγαλύτερη ιπποδρομία της χρονιάς, το 73ο Ελληνικό Ντέρμπυ ΟΠΑΠ. Η ιπποδρομία ορόσημο για κάθε ιδιοκτήτη, προπονητή, αναβάτη και άλογο εξασφαλίζει μία θέση στο πάνθεον της ιστορίας των Ελληνικών Ιπποδρομιών. Όχι μόνο η κατάκτηση αλλά και

η συμμετοχή στο Ελληνικό Ντέρμπυ είναι το όνειρο όλων όσων ασχολούνται με τον ιππόδρομο.

Το 1931, μια φοράδα, η ΒΡΥΣΗΙΣ ιπποπαραγωγής και ιδιοκτησίας Καμπά κατέκτησε το πρώτο Ελληνικό Ντέρμπυ και από τότε έχουν διεξαχθεί 72 Ελληνικά Ντέρμπυ που έχουν προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές και έντονα συναισθήματα όχι μόνο στον κύκλο των νικητών αλλά και σε χιλιάδες φιλίππους. Στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας το πρώτο Ελληνικό Ντέρμπυ το κατέκτησε το 1957, ο ΔΙΓΕΝΗΣ, ιπποπαραγωγής ΙΠΠΟΤΟΥΡ και ιδιοκτησίας Γ. Λεμπέση με προπονητή τον Ν. Πυροκάκο και αναβάτη τον Τ. Μπατή.

Ύστερα από την αλλαγή σελίδας του ιπποδρόμου το 2015 με τον ΟΠΑΠ να αναλαμβάνει τα ηνία, έχουν πραγματοποιηθεί τρία Ελληνικά Ντέρμπι. Το 2016 το κατέκτησε ο ΜΕΝΤΩΡ ενώ ο ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ ήταν ο θριαμβευτής για το 2017. Πέρυσι ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ απέδειξε ότι τα όνειρα είναι για όλους και ύστερα από ένα συγκλονιστικό τερματισμό, ο ιδιοκτησίας Μπαρλή Αλέξανδρου και προπόνησης Παναγιώτη Θεολόγου καθαρόαιμος τριετής, κατέκτησε το 72ο Ελληνικό Ντέρμπι με τον αναβάτη Μάριο Χριστοφή να κατακτά για πρώτη φορά την σημαντικότερη ιπποδρομία της χρονιάς.

Το 2019 και το 73ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ, σηματοδοτούν την αρχή της νέας εποχής των Ελληνικών ιπποδρομιών, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών ιπποδρομιών, δικαίωμα συμμετοχής για τις Κλασσικές κούρσες της ηλικίας τους έχουν πλέον ΟΛΟΙ οι τριετείς!

Οι εννέα τριετείς, θα εκκινήσουν από την αφετηρία των 2100μ διεκδικώντας το έπαθλο των 40.000€ και την θέση τους στην ιστορία!

Ποιος είναι ο επόμενος νικητής? Ποιος ίππος θα περάσει στην ιστορία?

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10