Τι να προσέχετε στην ανάλυση του βίντεο της κούρσας

Το ερώτημα είναι πλέον τι πρέπει να προσέξετε στα βίντεο ριπλέι. Κάποιοι τσεκάρουν τα αλόγα που έρχονται με πολύ δυνατό τέλος στην τελική ευθεία, και χωρίς αλλά κριτήρια τα στοιχηματίζουν στην επόμενη συμμετοχή τους και συχνότατα τα χάνουν για διαφόρους λογούς.

 Ένας λόγος είναι τούψος της απόδοσης τους στην επόμενη συμμετοχή. Άλλος λόγος είναι ότι μερικές φορές το δυνατό τέλος είναι χαρακτηριστώ κάποιων αλόγων και όχι ένδειξη κορυφαίας φόρμας. Υπάρχουν όπως είναι γνωστό, αλόγα με αργό ρυθμό στα πρώτα περάσματα και καλό τέλος στα τελευταία 400μ. Έτσι αυτό που στο βίντεο βλέπουμε σαν εντυπωσιακό ανέβασμα στα 600μ και δυνατό τέλος στα 400μ ίσως, ανάλογα ποιο άλογο το έκανε, να είναι απλά σύνηθες χαρακτηριστικό του ρυθμού (στυλ τρεξίματος) του αλόγου. Άλλη μια περίπτωση για να δούμε εντυπωσιακό ανέβασμα και τέλος, είναι η περίπτωση όπου πολλοί ίπποι διεκδίκησαν την πρωτοπορία επί μακράν, με αποτέλεσμα να κρεμάσουν στη τελικήευθεία και το άλογο που βρήκε στο "ίσωμα" (ανωφέρεια είναι στη πραγματικότητα αλλά είναι παλιός όρος για τη τελική ευθεία του Δέλτα) τελειωμένους τους αντιπάλους του και τους κάνει να μοιάζουν σταματημένοι.


Τι άλλο να προσέξετε εκτός το "θυελλώδες"τέλος;

1. Αν κάποιο άλογο παρενοχλήθηκε.
2. Αν υπήρχε κάργα μέχρι κάποιο να οδηγήσει (και έχασε πχ κάτω του μήκους)
3. Αν κάποιο επηρεάστηκε από το στίβο (πχ λασπώδης, "έτρωγε" άμμο κ.ο.κ)
4. Αν κάποιο επηρεάστηκε από τη διαδρομή του (πχ έτρωγε άμμο, η κλείστηκε, η πετάχτηκε έξω κ.ο.κ).
5. Αν δεν έφυγε καλά από το σταρτ (πχ, ανόρθωση, αναπήδημα, καθυστέρηση, κλείσιμο κ.ο.κ)

Είναι χρήσιμο όταν κάνετε βίντεο ανάλυση να χρησιμοποιείτε και τοΔελτίο Ελλανοδικών. Αφού διαβάσετε τις παρατηρήσεις του για οποιοδήποτε συμβάν της κούρσας δείτε στο βίντεο σε ποιο βαθμό επηρέασε είτε το τέλος ενός αλόγου είτε τη διαδρομή του είτε το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν συμβάντα που κοστίζουν στο άλογο  πχ ένα μήκος, αλλά και συμβάντα που θέτουν εκτός κούρσας κάποιο άλογο στερώντας του κάθε τύχη. Είναι πολύ δύσκολο ένα άλογο που ανακόπτει να ξαναβρεί το "μομέντουμ" του (τη ταχύτητα, το βήμα και το ρυθμό δεδομένης στιγμής). Η περίπτωση του κ.Τσεργά τον Ιούλιο του 08-ανακοπή του ίππου του στα 200μ και επανάκτηση μομέντουμ στα τελευταία μέτρα- με την Τρου Λαβ αν θυμάμαι καλά, είναι σπανιότατη.Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι αλόγα που δεν κάνουν στη τελική ευθεία καθαρή διαδρομή σπαταλούν δυσανάλογη ενέργεια.

6. Ίσως είναι καλύτερα να παίξετε, στην επόμενη συμμετοχή του, όχι το άλογο, που μετά το κάργα με άλλο διεκδικητή για το κεφάλι της κούρσας, έκανε ένα πολύ καλό τέλος δίνοντας τα πάντα, άρα έτρεξε "εξοντωτικά", αλλά το άλογο που άφησε τη πρωτοπορία και συνέχισε με αργότερα ρυθμό και ήρθε απλά σε κλειστή άφιξη...

7. Να σημειωθεί τέλος ότι ίσωςδεν αξίζει να "μαρκάρετε" ένα άλογο για την επόμενη συμμετοχή του αλλά για την επόμενη συνθήκη διαδρομής! Αν συνεπώς μαρκάρατε το άλογο, που μετά από αργό πρώτο πέρασμα, ήρθε με θυελλώδη ανάπτυξη και τέλος από τα πχ 800 και 400 αντίστοιχα, πρέπει να εξετάσετε αν στην επόμενη συμμετοχή θα βρει ίδιες συνθήκες, σύνθεση, διαδρομή και ρυθμό. Ιδανικά, στο προηγούμενο παράδειγμα θα θέλατε κούρσα 1400μ και πάνω, εφόσον βέβαια πάει το άλογο τα μέτρα. Τέλος ,αν είναι άλογο που κάνει τέλος (στέηερ) θα θέλετε ένα μη πχ λασπώδη στίβο.

Κλείνοντας τονίζεται, για άλλη μια φορά ,ότι, όπως και άλλοι παράμετροι επιλογής στοιχηματισμού, έτσι και η βίντεο ανάλυση μπορεί να εξελίξει θεαματικά τις παικτικές σας επιτυχίες!

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10