Oι 10 χρυσοί κανόνες του επαγγελματία παίχτη

Έχουν δει τα μάτια μου χιλιάδες λογαριασμούς κάθε Σαββατοκύριακο μετά τους αγώνες του ποδοσφαίρου να καταλήγουν αρνητικοί. Έχω δει επίσης την απληστία των ανθρώπων στο παιχνίδι τους, να τους στερεί τη χαρά των ιπποδρομιών και να μετατρέπεται σε εφιάλτη τους.

 

Ο ιππόδρομος σαν στοιχηματικό παιχνίδι απαιτεί σεβασμό. Εάν δεν τον σεβαστείς θα σε πληγώσει και το χτύπημα του θα είναι καίριο.

Η αλήθεια για τον τζόγο είναι μια και μοναδική. Δεν μπορείς να προσδοκάς στη διάρκεια του χρόνου πάνω από ένα 5% κέρδος από το συνολικό ποσό που έχει περάσει από τα χέρια σου. Αν καταφέρεις να έχεις ένα 5% κέρδος μετά από διάστημα ενός έτους, τότε θα πρέπει να είσαι ευτυχισμένος.

Το στοιχηματικό μέρος των γεγονότων είτε είναι ιππόδρομος είτε οποιοδήποτε άθλημα έχει κάποιους κανόνες. Αν εφαρμόσεις κάποιους κανόνες στο παιχνίδι σου τότε θα μπορείς να περνάς την ώρα σου ευχάριστα και χωρίς να μετανιώνεις για όποια λάθη έχεις κάνει σε αυτό.

Εμείς, εκτός από το τετριμμένο «παίζουμε όσα δεν μας πειράζει να χάσουμε», θα σας δώσουμε 10 χρυσούς κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τους έχετε πάντα στο μυαλό σας. Στον προτελευταίο κανόνα σημαντική συμβολή θα σας παράσχουμε εμείς, γιατί καλώς, ή κακώς, χωρίς αυτήν δεν θα μπορέσετε να ανακαλύψετε μια άλλη οπτική γωνία των ιπποδρομιών στην Ελλάδα που είναι η στατιστική.

Η στατιστική στο τζόγο ενός επαγγελματία παίκτη είναι το Α και το Ω για να ανακαλύψει κάποιες πτυχές που η πλειοψηφία των παικτών θα έχει αγνοήσει. Ο ιππόδρομος ναι μεν είναι εγωιστικό παιχνίδι, αλλά κανένας παράγοντας δεν θα καταφέρει ποτέ να αντισταθεί στη στατιστική.

Στατιστικό στοιχείο είναι πχ η συχνότητα του χ προπονητή σε νίκες όταν ο ίππος του είναι φαβορί. Αν ένας χ προπονητής έχει 20% επαλήθευση στους φαβορί ίππους του τότε ποιός ο λόγος να ακολουθήσω την αγορά;

Ένα απλό παράδειγμα από τις Αγγλικές ιπποδρομίες είναι το εξής: Όλοι γνωρίζουν πως οι ίπποι του Sir Mark Prescott σαν διετείς πάνε στο Μενίδι όταν τρέχουν σε ιπποδρομίες ταχύτητας, αλλά πως θα ανακαλύπταμε αυτό το στοιχείο αν δεν γυρνάγαμε στο παρελθόν για να δούμε τις «συνήθειες» του;

Ας πάμε όμως στους χρυσούς κανόνες τους οποίους σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τους έχετε πάντα υπόψη σας:

 1. Κρατάμε αρχείο στοιχημάτων. Αν δεν κρατήσουμε αρχείο τότε δεν θα καταφέρουμε ποτέ να ανακαλύψουμε τα λάθη μας και να γίνουμε καλύτεροι στο παιχνίδι μας. Καλό θα είναι η τσέπη σας να έχει λεφτά που μπορεί να χάσει και κρατάμε αρχείο και για αυτά μαζί με τα στοιχήματα.
 2. Αφήστε την απληστία για τους άλλους και μην γίνεστε θύμα της και εσείς! Όλοι θέλουν με πολύ λίγα χρήματα να κερδίσουν πάρα πολλά λεφτά, αλλά στην πραγματικότητα πόσοι το πετυχαίνουν; Προτιμήστε τα απλά παιχνίδια και όχι τα πολύπλοκα. Αν επιθυμείτε να γίνετε πλούσιοι τότε καλύτερο θα ήταν να προτιμήσετε το τζόκερ.
 3. Σεβαστείτε τα λεφτά σας και φερθείτε σαν επαγγελματίες. Μην πέσετε στην παγίδα να κυνηγήσετε τη χασούρα σας για να γίνετε μέλος και εσείς του 95% των παικτών! Ξέρετε εσείς... αυτή η Credit card που σας τρώει στη τσέπη !!!
  Θέλετε να ανήκετε στη μάζα του 95 %, ή στην ελίτ του 5 %;
 4. Όσο περισσότερο χρόνο καταναλώνετε σε ανάλυση, τόσο το καλύτερο για εσάς! Ένα παλιό γνωμικό λέει πως στον ιππόδρομο σε «αρρωσταίνει» η μελέτη, αλλά αυτοί που ανακάλυψαν αυτό το γνωμικό δεν μας είπανε ακόμα τον τρόπο με τον οποίο κάποιος παίχτης μπορεί να βελτιωθεί! Λαμβάνετε τις συμβουλές των άλλων υπόψη, αλλά έχετε πάντα στο νου πως η τελική επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας.
 5. Μην αφήσετε τις «περίεργες» κούρσες να σας ενοχλήσουν, ή να σας απογοητεύσουν. Χρειάζονται και αυτές στον ιππόδρομο, για να εκμεταλλευτείτε τη στοιχηματική αξία του ίππου που θα συμμετάσχει την επομένη φορά και θα σας καλύψει και τη χασούρα της προηγούμενης «περίεργης» κούρσας! Είναι αυτό που λένε δεν τα πήρα τη προηγούμενη φορά τα πήρα τώρα και με το παραπάνω!
 6. Προσπαθήστε να βρείτε βολικές ιπποδρομίες. Το γνωρίζω πως είναι δύσκολο, αλλά ποιό δύσκολο είναι να βρεις ένα φορκάστ σε 14 άλογα παρά σε 8 .
 7. Μην βιάζεστε να λύσετε τα οικονομικά σας προβλήματα σε μια ιπποδρομία, ή σε μια μέρα. Είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο και έχετε πάντα στο νου πως οι ιπποδρομίες δεν τελειώνουν ποτέ. Αφήστε το χρόνο να τρέξει με το μέρος σας. Τον χρόνο τον έχουν εχθρό οι τζογαδόροι και όχι οι επαγγελματίες που ξέρουν τι κάνουν.
  Άλλωστε είναι άσχημο πράγμα αυτό το «περίεργο» άλογο που έτρεξε και έχασε, να μην έχετε λεφτά να το ποντάρετε όταν θα ξανασυμμετάσχει και να διαπιστώσετε πως στην επόμενη συμμετοχή του κέρδισε περίπατο με εκπληκτική απόδοση!
 8. Το ότι κάποιο άλογο είναι γκραν φαβορί δεν σημαίνει κάλλιστα πως θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει. Ας είμαστε λίγο ειλικρινείς, έχουμε να κάνουμε με άλογα και όχι με μηχανές. Καλό θα είναι το παιχνίδι μας σε τέτοιες περιπτώσεις να καλύπτεται και με άλλα άλογα και να μην πηγαίνουμε με κολόνες. Η απόδοση στη περίπτωση που θα χάσει η «κολόνα» θα είναι πλούσια σε όλα τα είδη των παιχνιδιών! Μην πλανάστε δεν υπάρχουν «άχαστα» στον ιππόδρομο.
 9. Εκμεταλλευτείτε στο έπακρον τη βάση δεδομένων. Αν τη χρησιμοποιήσετε θα μπορέσετε να δείτε κάποια στοιχεία που οι άλλοι παίχτες θα αγνοούν και θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να επίλεγεται μόνοι σας τους νικητές. Και πιστέψτε μας υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που θα μπορέσετε να βρείτε σε αυτήν! Το να σου επιβεβαιώσει η στατιστική την δικιά σου άποψη είναι ένα πλεονέκτημα παραπάνω.
 10. Ο ιππόδρομος πάνω απ' όλα είναι θέαμα και διασκέδαση. Ακόμα και αν χάσετε μια μέρα υπάρχει η επομένη για να σας αναπτερώσει το ηθικό! Είναι ανεπίτρεπτο για έναν επαγγελματία παίχτη να τον διακατέχει ο θυμός του τζογαδόρου και να τον μεταφέρει στο περιβάλλον του. Η χασούρα για τον επαγγελματία είναι γεγονός γιατί δεν περιμένει να βγάλει λεφτά σε μια μέρα αλλά στη διάρκεια του χρόνου. Τέλος δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να αντιμετωπίσετε τον ιππόδρομο με τον σεβασμό που του αρμόζει για να δώσει το δικαίωμα να αναφέρεστε με δέος για αυτόν!

 

Join the Newsletter

Sign up for the newsletter

tipobet bets10